Tämä on meidän suvun lempikahvikakkuja...758491.jpg

Appelsiinimurokakku

250 g margariinia (käytin lakton Sunnuntai)

250 g sokeria

4 kpl munia

250 g vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

mausteeksi hyvin pestystä appelsiinin puolikkaasta puserrettu mehu ja raastettu oranssi kuori

1. Vaahdota rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi (on vaaleaa, pehmeää)

2. Lisää munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen voimakkaasti vatkaten.

3. Lisää appelsiinimehu ja -kuoriraaste ( hieno)

Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka (2 litraa) ja paista kakku + 150 -170 asteisessa uunissa alimmalla tasolla  noin 1 tunti. Kokeile kakun kypsyys. Kumoa leivinritilälle tms hieman jäähtyneenä.

Tällä ohjeella tehdystä kakusta leikkaa noin 25 viipaletta.