CIMG9300-normal.jpg

Monenmoisia vatkattuja puuroja olen tehnyt, vaan en tiedä miksi vadelaminen versio valmistui ekaa kertaa eilissä päivänä... kertakaikkisen ihanan makuista oli, vadelmafaneja kun ollaan.

Minä käytin puuroon ihan reilusti omalla takapihalla kasvaneita vadelmia (ei niin kauniita), vaan jos haluaa käyttää vähemmän, kannattaa silloin osa vedestä korvata mehulla. Vadelman siemeniäkään ei ole mikään pakko siivilöidä pois....

Kuvassa oleva kulhollinen puuroa valmistui alla olevalla ohjeella...

Vatkattu vadelmapuuro

1 litra vettä

8-9 dl vadelmia (vähempikin piisaa, jos korvaat osan vedestä mehulla)

1½ dl sokeria (tällä määrällä tulee ihan kunnolla makeaa)

1½ maustemittaa suolaa

2 dl mannasuurimoita

1 rkl vanilliinisokeria

Mittaa vesi ja vadelmat kattilaan ja kiehauta niin että marjoista irtoaa maku liemeen. Siivilöi vadelmien kivet pois. Laita mehu takaisin kattilaan ja lisää sekaan sokeri ja suola. Ripottele sekaan mannasuurimot kuiviltaan esim. pallovatkaimella vatkaten. Sekoita kunnes puuro alkaa kiehua. Kypsentele miedolla lämmöllä pohjaa myöden sekoitellen n.10 min. Lisää vanilliinisokeri. Nosta puuro jäähtymään. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

CIMG9309-normal.jpg

Ehottomasti tehään uudemman kerran ja pian...