CIMG9185-002.jpg

Tämä leikkausmalli (yksi versi joulutähti mallista? vai salmiakkimalli?) on yksi lemppareistani, myös pullataikinasta tehtynä. Täytteen voi tietenkin valita oman maun mukaisesti. Luumutäyte yms on helpointa laittaa pursottamalla taittelun jälkeen, pohjan jo ollessa pellillä leivinpaperin päällä.

Minulla tämän kerran kokeilun tarkoitus oli testata vielä muutamaa toffeekarkkia laitettuna lähes kyposän tortun päälle ja pidettyä vain hetken aikaa uunissa.

Noh, yläkuvasta näätte tuloksen, eipä ollu kovin kaksinainen. Kettukarkkeja halusin kans vielä kokeilla, kun niistä nin paljon on netissä kehuja. Enkä kyllä ymmärrä miksi. Meillä ei jatkoon tekotavasta tai tortun mallista riippumatta. Loput karkit syödään semmoisenaan tai käytetään jossain koristeena.

CIMG9173-012.jpg

Helppo tapa leikata tämä malli selviää yllä olevasta kuvasarjasta. Tokihan vastakkaisissa kulmissa olevat pitkät viillot voi leikata neliöön ihan vaan tyavallisesti leikkaamalla, vaan minusta tämä tapa on helpompi ja loppupeleissä isompia määriä tehdessä myös nopeampi.

CIMG9185.jpg

Tortut on siis paistetu lähes kypsiksi ja siiten laitetaan vasta täyte. Kahdessa ylinnä olevassa on omarkarkkia. Siitähän pystyy tekemään vaikka ruusuja tms, kun ihan hetken lämmittää mikrossa tai sormilla. Vasemmalla on käsin muokattu, yhtenäinen ohut täytepala ja oikealla ylhäällä on omar-karkki sellaisenaan. Oikealla alhaalla on kermafudgea (irtokarkki)

Täytteen lisäämisen jälkeen annetaan siis torttujen olla ihan hetkinen uunissa ja otetaan sitten pelti pois uunista ja annetaan olla muutamia minuutteja. Hokkus-pokkus, täytteen pitäsiis levähtää sopivaksi. Ok, niin kävikin, muille paitsi ketuille.

CIMG9190.jpg

halusin kuitenkin täytteistä ihan pikkasen pehmeämpiä, joten keksi mikrottaa tortut.

Kettutorttu pääsi ekana mikroon....heti 4 sekunnin kuluttua kuului poks ja täyte sulahti kokonaan.

Toffeetortut olivat noin 10 sek mikrossa ja olivat ok. Noiuta saattaisin muutamia torttuja vaikka tehäkkin jatkossakin. Pieni tomusokerihuntu päälle, niin kaunistuisivat, ei kettu. Ihan ok, näinkin tehtyinä, mutta ehdottomasti mehevämpiä ja parempia saa lisäämällä vaniljakreemijauhetta kinuskiseen makuun (tähän on eri vaihtoehtoja)

Pihlajanmarja kettukarkkitortussa oli kyllä makeutta, vaan ulkonäkö ei, ei...kyllä pitää kettukarkit marmeladiksi keittää, että saapi pysyvän täytteen.

CIMG9116.jpg

Samalla kertaa kokeilin vielä eri mallisella tähtitortulla näiden torttujen tekoa. Ajattelin, että tämä leikkausmalli antaisi ätytteelle enemmän tilaa. Karkkeja tarkoituksella eri määrät tortuissa.

CIMG9117.jpg

Hyrrät uuniin. Empäs ole koskaan ajatellut, että tämän torttumallin nimi on hyrrä. Olen vaan aina aatellut, että tähtitorttu vhän eri tavalla leikaten. Muutenkin joulutorttujen nimitykset ovat hämmentävän sekalaisia. Esim kukkatorttu, minkähän kaiken mammlisia ehdotuksia siihenkin tulisi?

CIMG9151.jpg

ja ulos uunista. Makeutta torttuihin jäi, vaikka osa valuikin ulos. Ei meilä jatkoon.

Jos harkitset tällaisten tekemistä, niin olethan lukenut tämänkin Ruokalan kirjoituksen?

CIMG9155.jpg

Siistille alustalle laitettuna, ei kukaan tietäisi osittain poisvaluneesta  täytteestä.

Nämäkin hyrrätortut kyllä tuli syötyä. Onneksi ystäväperheet auttavat kokeilujen tuhoamisessa.

CIMG8369-001.jpg

Lidlissä on myynnisstä toffeetorttuja. Oletko jo maistanut?

Meistä nämä olivat hyviä. Oliskohan ollu hinta 69 snt kpl? Nämäkin ovat meillä sellaisia ennen joulua syötäviä, jouluksi sitten perinteisemmillä täytteillä. Samantapaissen täyttteen saa kotitekoisesti sekoittamalla vaniljakreemijauhetta kinuskiin/kinuskikastikkeeseen tms.

Just otin muutaman torttulevyn sulamaan ja tekasen paria uutuustäytteistä torttua päiväkahveille.