Jo pitkään on kokeiltavien ruokien listalla ollut Moskovan pata. Muutamissa blogeissa olen nähnyt tästä ruoasta kirjoitettavan, mutta empä ole vertaillut onko ohjeeni samanlainen. Koska ohje on jo kauan sitten jostain otettu, en jaksa muistaa sen alkuperää... ja olen jonkun verran muuttanutkin alkuperäistä ohjetta...

1189368.jpg

Moskovan pata

noin ½ kg naudan sisäpaistia kuutioina

3 kpl suola/maustekurkkuja kuutioina

1 iso sipuli hienonnettuna

rasvaa ruskistamiseen

3 rkl vehnäjauhoja + tilkka vettä tai kurkkujen lientä

vettä nesteeksi

rouhittua mustapippuria

cayennepippuria

hunajaa

1 prk ( = 120 g) smetanaa

noin 75 g sinihomejuustoa ( relummastikkin, jos tykkäät sinihomejuuston mausta)

Valmistaminen

- ruskista lihat padassa/paistinpannulla

- freesaa sipulit ja kurkut ja yhditä ne lihojen kanssa

-  lisää vettä sen verran että lihat just ja just peittyvät + mausteita, älä lisää suolaa vielä tässä vaiheessa

- hauduta pataa miedolla lämmöllä joko liedellä tai uunissa reilu tunti ( minä haudutin kattilassa liedellä )

- lisää smetana, juusto ja vehnäjauho-nestesuurus ja hauduta ruokaa vielä noin puoli tuntia

- tarkista että liha pn pehmeää, kypsää ja tarkista vielä maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita

- ole varovainen lisätyn suolan kanssa, koska sitä tulee runsaasti kurkuista ja juustosta

- tarjoa pata riisin/perunoiden ja salaatin kanssa

- ensimmäistä kertaa tein tätä ruokaa ja se maistui meille sen verran hyvin että toistekkin aion tehdä ....