Meillä tehdään jauhemaksapihvejä aika usein. Nyt piti kaupasta metsästää maksapalaa aika monta kertaa, ennen kuin tärppäsi. Naudan maksasta tykkään pihvit tehdä ja tällä kertaa mentiinkin todella helpolla ohjeella. Kovin montaa raaka-ainesta ei tarvita. Laiskuus yllätti, niin paistoin pihvit tavallisella paistinpannulla aina kolme kerrallaan. siksi ovat niin isoja. Yleensä paistelen ohukaispannulla pineiä pyöreitä. Kummin vain, niin aina meillä maistuvat.
Jauhemaksapihvit
( 9 kpl valmiita ISOJA pihvejä)
450 g jauhettua naudan maksaa
450 g raakaa kuorittua perunaa
1 oikein iso keltasipuli raastettuna karkeaksi
suolaa ( laita aluksi vähän kukkura tl)
valkopippuria myllystä muutama kierros
kuivattua meiramia ( kukkura 1 tl )
rasvaa paistamiseen (öljyä ja voita)
(päälle paistettua sipulia... ei pakollisia, vaan meillä ovat ainakin toivottuja)
Jos naudan maksa on vielä palana, ota siitä kalvo pois ja jauha maksa ( minä soseutin sen sauvasekoittimella). Kuori perunat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi yhdessä sipulin kanssa. Sekoita kaikki ainekset ja mausta. Kypsennä pieni koepihvi ja tarkista maku. Paista pihvit tavallisella pannulla tai ohukaispannulla rasvassa molemmin puolin kypiksi. Hötkyillä ei kannata, vaan kaikessa rauhassa antaa pihvien paistua, niin perunakin ehtii pehmetä. Tarkista kypsyys tekemällä yhteen pihviin viilto keskeltä ja katsomalla että väri on muuttunut harmaaksi. Ohukaispannulla paistamalla saa tasaisempia pihvejä, vaan minä paistoin tällä kertaa isolla paistinpannulla aina kolme soikeaa pihviä kerralla. Paista sipulirenkaita/puolirenkaita ja ripottele pihvien päälle.
Tällä kertaa pihveistä tuli niin isoja, jotta nippa nappa yhden jaksoi syödä. Pakastimeen en näitä halunnut laittaa ja jotta ei tarvinnut montaa päivää syödää samaa ruokaa, niin onneksi on kamuja, jotka myös tykkäävät maksapihveistä...
Sisäelinruokia kategoriasta löydät erilaisia ohjeita jauhemaksapihveihin. Joihinkin tulee kermaa, korppujauhoja, erilaisia mausteita, kananmunaa jne...
Kommentit