Porsaankyljyksiä tulee silloin tällöin laitettua ruoaksi, nykyisin harvemmin...vaan muutamia viikkoja sitten tuli ihan selkeä kyljysten mielihalu, joten valmistin oikein reilusti valkosipulille maistuvia omenaisia kyljyksiä. Kyljykset söimme salaatin, kasvisten ja paistetun kiinankaalin kera.

Minä valmistin vain kaksiisoa kyljystä seuraavasti....

Nuijin porsaankyljykset ohuiksi muovin läpi lihanuijalla ( koska vetäytyvät kasaan kypsyessään ja inhoan sellaisia "pallerokyljyksiä" ) Ruskistin kyljykset paistinpannulla tilkassa öljyä ( kaksi kyljystä mahtui just ja just ruskistumaan samanaikaisesti isolle pannulle) + ripsottelin mustapippurirouhetta ja suolaa lihoille ja lisäsin samalle pannulle ruskistumaan omenalohkot ja otin ne sitten lautaselle odottamaan....seuraavaksi pannuun meni  4 valkosipulinkynttä viipaleina, ruokakermaa, tilkkanen vettä ja loraus soijakastiketta. Hauduttelin kyljyksiä pannulla kannen alla vähässä liemessä, aina välillä valelin lihoja pannulla olevalla soosilla, koska sitä ei ollut niin  paljoa, että kyljykset olisivat olleet sen peitossa. Kyjysten kypsyessä tarkistin makua ja epäilin että nyt tais tulla kanssasyöjän makuun vähän liikaa valkosipulia, vaan kiltisti hääkin ruoan söi . Sitten vaan omenalohkot kyljysten päälle ja valmista tuli.

Kyljysten ja kasvisten kanssa syötiin vielä reilusti herneenversoilla höystettyä tavallista vihersalaattia. Herneenversot ovat tällä kertaa ihan kaupasta ostettuja, vaikka tykkään niitä myös itse kasvatella...