CIMG4635.jpg

Suurimmasta osasta pikkuista pullataikinaa leivoin kanelipullia muffinssipellillä paistaen. Ihan peruspullaa, vaan niin hyvää....jos nyt kanelipullasta tykkää. Ja meillähän tykätään...

CIMG4667.jpg

Pullat syntyivät alla olevilla ainesmäärillä.

Pullataikina

6 dl vettä

50 g tuorehiivaa

2 dl sokeria

1 - 1½ tl suolaa (laitan nykysin isomman määrän)

1 kukkura rkl kardemummaa

1 muna

150 g rasvaa (voita/margariinia)

puolikarkeita vehnäjauhoja (sopivasti, jotta pehmoinen pullataikina)

Täytteeksi pehmeää/sulatettua voita/margariinia + sokeria + kanelia reilusti

Pullien voiteluun 1 muna

Pinnalle raesokeria

Lisäksi tarvitaan paperivuokia...pääsee vähemmällä muffinssipellin pesulla.... toki mikään pakko ei ole paperivuokia käyttää, kun vaan voitelee pellin syvennykset kunnolla.

CIMG4662.jpg

Hyvin kohonneesta pullataikinasta kaulitaan suorakaiteen mallinen levy. Levitetään rasva ja ripotellaan kuivat täytteet. Rullataan pötkykläksi ja pätkitään se sopiviksi paloiksi mitkä nostetaan leikkauspinta ylöspäin muffinssipellin syvennyksissä oleviin paperivuokiin. Ja taas kohotellaan pullat hyvin. Voidellaan pinta munalla, sokeria pintaan ja paistetaan pullat 200-225 asteisessa uunissa mehevän kypsiski.... aikaa mnee 15 min molemmin puolin pullien koosta ja uunista riippuen.

CIMG4632.jpg

 

CIMG4655.jpg

Minä tein tuosta pullataikinasta 2 muffinssipellillistä kanelipullia ja lopusta ihan tavallisia pyöreitä pikkupullia. Nekin maistuvat paiväkaffella hyvälle tällaisen pullafanin mielestä.