1913107.jpg

Kala-pinaattipihvit

( 10 kpl ohukaispannulla paistettua pihviä)

400 g ruodotonta kalaa ( minä käytin sulatettua pakasteseitä)

½ dl korppujauhoja

1 dl ruokakermaa (tai maitokin käy)

1 rkl perunajauhoja

4 pientä palaa pakastepinaattia sulaneena ( niitä pienen pieniä brikettejä)

3/4 tl suolaa

3/4 tl sitruunapippuria

1 kananmuna

rasvaa pihvien paistamiseen

Jauha kala. Näin pieni annos menee esim. sauvasekoittimella. Yhdistä kaikki ainekset ja kypsennä pieni pala mikrossa ja tarkista maku. Paista pihveiksi ohukaispannulla.

1913105.jpg

 

Katkarapukastike

(3 pientä annosta)

1 dl ruokakermaa

1 dl vettä

vaaleakastikesuurusta ( esim Maizena)

kurkumaa, valkopippuria myllystä, suolaa

50 g sulatejuustoa (laitoin Olympiaa)

n. 1½ dl pakastekatkaravunpyrstöjä (minulla oli pieniä)

(2 rkl voita, ei välttämätön)

Kuumenna vesi + ruokakerma kiehuvaksi kattilassa.Saosta kastike. Kiekauta. Lisää mausteet ja sulatejuusto. Kuumenna. Lisää katkaravunpyrstöt ja kuumenna, mutta älä enää keittele kastiketta , etteivät katkaravut tule sitkeiksi. Minä laiton vielä valmiiseen kastikkeeseen pari lusikallista voita antamaan makua ja kiiltoa.

Mausteeksi kastikkeeseen sopisi  myös ruohosipuli tai tilli... mutta minä halusin tällä kertaa kastikkeen jäävän keltaiseksi ilman vihreitä höytyviä.... kalaliemikuutiota, kalafondia, tomaattisosetta voisi myös käyttää maustamisessa.... 

1913115.jpg

Kastikkeen kaunis keltainen väri tulee kurkumasta.