Kala-pinaattipihvit
( 10 kpl ohukaispannulla paistettua pihviä)
400 g ruodotonta kalaa ( minä käytin sulatettua pakasteseitä)
½ dl korppujauhoja
1 dl ruokakermaa (tai maitokin käy)
1 rkl perunajauhoja
4 pientä palaa pakastepinaattia sulaneena ( niitä pienen pieniä brikettejä)
3/4 tl suolaa
3/4 tl sitruunapippuria
1 kananmuna
rasvaa pihvien paistamiseen
Jauha kala. Näin pieni annos menee esim. sauvasekoittimella. Yhdistä kaikki ainekset ja kypsennä pieni pala mikrossa ja tarkista maku. Paista pihveiksi ohukaispannulla.
Katkarapukastike
(3 pientä annosta)
1 dl ruokakermaa
1 dl vettä
vaaleakastikesuurusta ( esim Maizena)
kurkumaa, valkopippuria myllystä, suolaa
50 g sulatejuustoa (laitoin Olympiaa)
n. 1½ dl pakastekatkaravunpyrstöjä (minulla oli pieniä)
(2 rkl voita, ei välttämätön)
Kuumenna vesi + ruokakerma kiehuvaksi kattilassa.Saosta kastike. Kiekauta. Lisää mausteet ja sulatejuusto. Kuumenna. Lisää katkaravunpyrstöt ja kuumenna, mutta älä enää keittele kastiketta , etteivät katkaravut tule sitkeiksi. Minä laiton vielä valmiiseen kastikkeeseen pari lusikallista voita antamaan makua ja kiiltoa.
Mausteeksi kastikkeeseen sopisi myös ruohosipuli tai tilli... mutta minä halusin tällä kertaa kastikkeen jäävän keltaiseksi ilman vihreitä höytyviä.... kalaliemikuutiota, kalafondia, tomaattisosetta voisi myös käyttää maustamisessa....
Kastikkeen kaunis keltainen väri tulee kurkumasta.
Kommentit