Olin ostanut Valion appelsiini-suklaarahkaa 2 prk jotain herkkua varten. Helatorstain ahveille päätin tehä siitä kääretortun. Kuorrutin vaan puolikkaan kääriksestä ja loppu meni pakastimeen odottamaan myöhempää käyttöä.
Pohjaksi tein ihan tavallisen 4 munan suklaakääretorttupohjan. Siihen löytyy ohje esim täältä
Jäähdytin pohjan liinan alla. Täytteeksi laitoin Valion appelsiini-suklaarahkaa ihan sellaisenaan. Olin varannut kokonaiseen kääretorttuun täytteeksi 2 prk appelsiini-suklaarahkaa, mutta se tuntui olevan turhan paljon, koska päälle oli tulossa tähteitä hyödyntäen makea kuorrutus suklaan alle. Rullaamisen jälkeen kuorrutin puolet kääretortusta kahvilla löysytetyllä arabialaisen kakun kuorrutuksella todella ohuelti ja ripottelin rouhittua suklaata koko kostealle kuorrutukselle.
Jatkossa laitan täytettä vähän enemmän ja kuorrutan kääretortun esim kaakaojauheella ja sokerilla maustetulla kermavaahdolla ja sitten suklaat pintaan. TAI kuorrutukseksikin voisi laittaa tuota samaa makurahkaa suklaan alle.
Minulla jäöi nyt toinen purkillinen appelsiini-suklaarahkaa käytettäväksi johonkin muuhun. Tämän appelsiini-suklaarahkapossetin tekoa vähän kaavailin pyhän ajaksi.
Purkin hinta on 2.09e meidän sokkarilla. Minusta tämä oli tällaisenaan maisteltuna yllättävän voimakkaan makuista.
Vaikka täytettä oli ohut kerros, oli valmiissa kääretortussa makua meille ihan riittämiin. Fazerinallehan tämä maistui. Kyllä tämä meille maistui kahvin kanssa vallan hyvin makeaksi herkuksi.
Kommentit