original_6a249ee6-fc52-44af-bce6-71f9306

Kyllä kannatti penkoa isoa pakastinta ihan pohjaa myöten, sillä sieltä löytyi vielä 2 puolikasta saaristolaisleipiä. Toisen sai ystävä ja toisesta sain itse muutamiksi kerroiksi herkkuleivän. Yläkuvassa saaristolaisleipäviipaleella on kylmäsavulohta ja sen päällä kotitekoista sitruunamelissasuolaa, koska kaupan kala ei ollut kovin suolaista. Mustikoita on pakastimessa onneksi vielä monta pussillista. Puurona tällä aamupalalla oli kiireetön kaurahiutalepuuroa.

IMG_20220222_082726.jpg

Tavallisen kaurapuuron lisäksi keittelin oman maan vadelmista ja mustaherukoista soppaa. Mulle verigreippi maistuu sellaisenaan, vaikka oliskin kirpakkaampaa. Paistettu munavoileipä ei petä koskaan.

IMG_20220221_145234.jpg

Kuinkahan moni vielä lämmittää greippiä/verigreippiä. Tämähän oli mutia joskus 80 - 90 -luvuilla ja tällaista tarjottiin esim aterian alkuruokana.  Minä olen nyt muutaman kerran syönyt tällaisen version välipalana. Puolikkaasta hedelmästä on ensin irrotettu hedelmänliha kuorestaan. Tähänhän on olemassa ihan oma välineensäkkin, semmonen taivutettu greippiveitsi, vaan ei mulla semmosta ole. Vähän sokeria tai tavalliseen greippiin fariinisokeria päälle ja lämmitys uunissa tai mikrossa tai airfryerissä. Ja sitten vaan popsitaan.