IMG_20210519_112457.jpg

Alkkuviikosta leivoin kahvileiväksi mustikka-murumuffinsseja. Minä tykkään mustikka-kardemumma yhdistelmästä, joten laitoin näihinkin lisämausteeksi mummaa. Minä laitoin taikinaan pienemmän sokerimäärän, koska meillä ei tykätä kovin makeasta.

Tällaisella ohjeella muffinssit valmistuivat

Mustikka-murumuffinssit

(ohjeella tulee 12 kpl muffinsseja, sopivat paistumaan 12 kpl muffinssipeltiin)

Taikina

3½ dl vehnäjauhoja

1½ dl sokeria (jos tykkää makeammasta, voi laittaa 2 dl)

2 tl leivinjauhetta

ripsaus suolaa

(1 tl jauhettua kardemummaa, jätä pois, jos et tykkää)

1 dl maitoa

100 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä

2 isoa kananmunaa

______________________

Taikinan pinnalle:

2-3 dl mustikoita (minulla pakaste ja käytin ne jäisinä)

______________________

Muruseos marjojen päälle :

3 rkl pehmeää voita

3 rkl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

Valmistaminen 

Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää seokseen kaikki muut ainekset eli maito, munat, rasvasula. Sekoita taikina heti tasaiseksi. (ihan vaikka isolla lusikalla) Älä kuitenkaan vatkaa taikinaa, ettei siihen tule sitkoa.  

Nostele taikina muffinssivuokiin esim. kahdella lusikalla. Mikäli käytät ohuita paperivuokia, laita ne muffinssipellin syvennyksiin. Vaikka ohuita vuokia laittaisi pellille 2 päällekkäin, on tämä taikina sen verran löysää, ettei pidä kauniisti muotoaan. Esim. amerikan muffinivuoat pitävät muotonsa pelkästään normipellilläkin käytettyinä, vaan ne ovat isompia kooltaan.

Annostele jokaiseen muffinssiin kukkura rkl jäisiä mustikoita ihan sellaisenaan. Levitä marjat koko pinnalle.

Nypi muruseoksen ainekset ryynimäiseksi ja jaa se muffinsseille. Ohjeella tulee muruseosta ihan reilusti.

Paista muffinssit himpun verran alle 200 asteisessa uunissa 15-20 min uunin keskitasossa tasalämmöllä.

Tarkkaile paistumista, uunit kun ovat niin erilaisia. Turhan kuiviksi ei näitäkään kannata paistaa. Tikulla voi kokeilla keskeltä kypsyyden, mikäli katsoo tarpeelliseksi. Kuiva tikku = kypsä muffinssi/kakku.

IMG_20210519_085755.jpg

Uuniin

IMG_20210519_093421.jpg

Paiton jälkeen. Minä halusin näihinkin kunnon paistopinnan pinnalle, joten nostin muffinssit lopussa hieman kuumempaan uuniin yläosaan saamaan lisäväriä. Hyvin irtosivat pellistä.

IMG_20210519_100802.jpg

Puolukoita on vielä pakastimessa, joten taidanpa tehdä seuraavaksi tällä samalla ohjeella niistä muffinsseja. Näitä sai maistiaisiksi 2 ystäväperhettäkin, vaan en ole muistanut kysyä mitä olivat mieltä näistä.