Helppo ja ihana broileriruoka...

Tätä samaista höystöä olen tehnyt tarjottavaksi kalankin kanssa... tykästyin höystöön niin, jotta tarjosin sitä yks päivä miehille broilerinkin kanssa. Lisäksi keitin täysjyväspaghettia... ja hyvälle maistuikin pitkästä aikaa pasta, kun ei olle aikoihin sitä syöty. Kostukkeena pastan päällä on maitotilkalla löysytettyä mustapippurijuustoa ->kuumenna.

Paistettua broileria tomaati-sienihöystön kera

4 broilerin ohutleikettä tms (maustamaton)

öljyä

suolaa

mustapippuria myllystä

Höystö:

tuoreita herkkusieniä (10 kpl keskikokoisia)

kirsikkatomaatteja ( 15 kpl)

öljyä (tai muuta rasvaa)

valkosipulin kynsiä ( 3 kpl isoja)

sipulin vihreitä varsia ( paljon....kun niitä pihalla kasvaa....)

suolaa

mustapippuria myllystä

Paista lihat paistinpannulla tilkassa öljyä kypsilksi, suolaa ja pippuroi kumpainenkin paistopinta.

Paloittele herkkusienet, viipaloi valkosipuli ja puolita tomaatit. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää herkkusienet ja valkosipuli ja anna sienten kypsyä välillä sekoitellen. Lisää tomaatit, sipulin varret hienonnettuna ja mausteet ja kuumenna kunnes tomaatit hieman pehmenevät.... varo ettei tule mössöä. Koko lisäkkeen tekemiseen menee vain yksi hujaus, joten kaiken muun pitääkin olla aterialle jo valmiina . Kaada höystö kuumien kypsien lihojen päälle.

Höystömäärä on mitoitettu 4 syöjälle ja ohutleikkeitä 1/annos. Jos lihamäärä tuntuu vähältä, kantsii paistaa enemmän...höystömäärä kyllää piisaa 4:lle oikein hyvin.

Hyvää oli vaikkei ruoassa olekaan ruokakermaa