CIMG0269-normal.jpg

Konvehteja olen tehnyt (tai yrittänyt tehdä) vain muutamia kertoja elämäni aikana. Nyt kuitenkin sain sen verran herkullisen makuisia ja helppotekoisia konvehteja maistella eräässä paikassa, jotta pakkohan niitä oli kotonakin ruveta kokeilemaan.Turkinpippuri-valkosuklaakonvehtien alkuperäonen ohje on täältä.

Turkinpippuri-valkosuklaakonvehdit

(minulla tuli 25 konvehtia)

200 g valkosuklaata

2 rkl Turkinpippuri-murskaa


Sulata ja temperoi ( lue tästä esim täältä Kinuskikissan sivuilta) valkosuklaa. Sekoita joukkoon Turkinpippuri-murska. Lusikoi muotteihin tai käytä apuna kertakäyttöistä pursotuspussia tai pakastuspussia, jonka kulma on leikattu saksilla auki. Heiluta konvehtivuokaa niin, että pinta tasoittuu ja ilmakuplat nousevat pintaan ja hajoavat. Laita jääkaappiin jähmettymään. Kumoa vuoka leivinpaperin päälle. Auta konvehteja irtoamaan hieman vuokaa kopsuttelemalla. Lisää juhlavuutta tarjoiluun saat laittamalla konvehdit alumiinisiin vuokiin.

 

CIMG0254-normal.jpg

Turkinpippuri maistuu ihanasti... tällä kertaa muotilla tehtiin keskeltä matalia versioita...

 

CIMG0272-normal.jpg

 

CIMG0264-normal.jpg

Mitään hienoja muotteja mulla ei ole, vaan tällaisilla herkut syntyivät. Tuo punainen jääpalamuotti on ollut ihan ok monessa muussakin mitä jääpalojen teossa....