Tai voip tätä lihapadaksikin nimittää...

Naudanlihakäristykseen tarvitaan hyvää naudan paistia pieninä viipaleina/lastuina, keltasipulia lohkoina, rasvaa lihojen ruskistamiseen, vettä nesteeksi, mausteiksi suolaa, kokonaisia mustapippureita, laakerinlehtiä, (paprikajauhetta, valkosipulia), herkkusieniviipaleita ja hillosipuleita.

Lihat ja sipulit ruskistetaan kuumalla pannulla/padassa, lisätään vettä niin että puolet aineet peittyvät + mausteet ja annetaan hautua lihojen pehmeiksi vähintään n.1½ tuntia..... kokeile, että lihat ovat mureita/pehmeitä. Lisätään sieniviipaleet ja hillosipulit ja kuumennetaan vielä. Tarlistetaan maku.

Mikäli tykkää pekonin mausta, passaisi sitäkin laittaa ruskistettuna sekaan antamaan lisämakua...

Jos taas ei tykkää herkkusienistä ja hillosipuleista, voi ne jättää poiskin.... eli tekee käristyksen poronkäristyksen tapaan, lihana naudanpaisti.

 

Naudanlihakäristys näyttää kovin vrittömältä ruoalta, vaan lisäkkeistä tuli väriä ja käristys itsessään oli hyvää ihan tällaisenaan....