Tiedä sitten miksi, mutta olen aina kiertänyt pursotettujen ässä-pikkuleipien tekoa....tämäntapaisia "jämäköitä" ässiä kyllä teen useinkin....

Näihin pursotinässiin laitoin makua antavaksi aineeksi Mariannemurskaa ja tein nämä tällaisesta helposta munattomasta taikinasta.... mistä voi pursotella minkä mallisia pikkuleipiä vain. Ilman mariannemurskaakin hyvä taikina ( maustaa vaikka vaniljalla)

Ässiä ylösalaisin...

 

Ihan vähän kiinteämpää/kovempaa olisi saanut taikinani olla, vaan päätin että saavat välttää....

 

Mariannella maustetut ässät matkustivat kyläviemisinä näiden pikkuleipien kera eräälle ystäväperheelle. Allensa pikkuleivät saivat kauniiden purkkien puutteessa 2 tällaista tarjotinta....

Muumihempeilyä

 

Mariannella maustetut pursotinässät

( n. 40 kpl)

250 g voita/margariinia

65 g tomusokeria ( n.11/4 dl)

150 g perunajauhoja

150-175 g vehnäjauhoja

1 dl Mariennemurskaa

- vaahdota rasvaa ja lisää tomusokeri ja jatka vaahdottamista kunnes rasva-sokeri vaahto on pehmeää ja kuohkeaa, lisää kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää viimeisenä mariannemurska ja sekoita vaan sen verran että taikinasta tulee tasaista

- pursota koekakku ja tarkista jauhomäärä! Mikäli pikkuleipä leviää paistettaessa liikaa, lisää hieman vehnäjauhoja ja malta paistaa uusi koekakku

- pursota ässän mallisia pikkuleipiä suoraan pellille missä on leivinpaperi tai kaksinkertainen leivinpaperi, kuten minun taas piti laittaa, koska muuten pikkuleivät tummuisivat liikaa pohjista uunissani

- mikäli taikina jähmettyy/kovettuu liikaa pursottamisen aikana, saat sen helpommin pursotettavaan muotoon lisäämällä hieman ( siis ihan pieni loraus ) kylmää vettä taikanaan ( älä missään nimessä löysytä tätä taikinaa kananmunalla   -> sitkostuttaa taikinaa)

- paista pikkuleivät lähes +200 C uunin keskiosassa kauniin kullan ruskeiksi.

- varo, palavat helposti!

- anna pikkuleipien jäähtyä kunnolla ennen siirtelyä... muutoin hajoavat helposti.