Joku jo kyseli etteikö meillä enää ruokaa laiteta olleskaan.... kyllä meillä ainakin viikonloppuisin laitetaan, eivät vaan ole vielä tänne asti ohjeet pääätyneet.

Eräänä lauantaina söimme tällaista...

Uunijuureksiin tarvitaan kuoritttuja paloiteltuja juureksia oman mielen mukaan; porkkanaa, palsternakkaa, mukulaselleriä, porkkanaa, sipulia/punasipulia, lanttua. Mausteena käytin suolaa, siirappia, appelsiinin kuoriraastetta + lorauksen appelsiinista puristettua mehua, mustapippurirouhetta ja vähän rosmariinia. Juustona salaattijuusto (paprikainen versio) +vähän juuston öljymarinadia.

Yksinkertaisin tapa on laittaa vaan juurekset maustettuina uunivuokaan ja kypsymään uuniin.... minä laitoin juurekset paistinpannun kautta. Kevyt ruskistus öljytilkassa ja sitten uunivuokaan + juusto (tämän voisi laittaa myöhemminkin) + appelsiinimehua kostukkeeksi. Kypsennys 200 -225 asteisessa uunissa kunnes juurekset ovat napakan kypsiä.

 

 Uunijuurekset ovat jyviä ihan sellaisenaankin, tykättiin appelsiinin ja rosmariinin vienosta makuyhdistelmästä Me söimme uunijuureksia salaatin, perunasoseen ja possun sisäfileestä  tehdyn lihahöystön kera.

Possuhöystö

1 possun maustamaton sisäfile + rasvaa ruskistamiseen + ruokakermaa ( n. 2 dl + tilkkanen vettä) + mustapippurijuustoa ( käytin Arlan Bukoa reilun ½ pötköä tai Valion musta Pekkaa ½ palaa) + suolaa tarvittaessa

-> puhdista liha ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pikapaista kuumalla pannulla, lisää kerma ( + tilkka vettä) + juusto ja hauduta lihaa n. 10 min paistinpannulla välillä sekoitellen. Tarkista maku.

 Hyvää ja valmistuu nopeasti!