CIMG6944.jpg

Meillä jää monasti tortillojen/tacojen syönnistä  tropical- tai pineapple salsaa tähteeksi, joten päätin säveltää broileriruokaohjeen mihin salsan tähteen voi hyödyntää. Chili-paprikatuorejuustoa meiltä löytyy lähes aina jääkaapista, vaan jos sitä ei satu olemaan, tai ei siitä tykkää, voi tilalle lorauttaa halutessaan ruokakermaakin pehmentämään kastikkeen makua. Jos tykkää oikein ärtsystä ruoasta, voi tähän kastikemäärään laittaa koko purkillisenkin tropical-salsaa, mutta sillä tulee jo ihan kunnon jälkipolte suuhun...

CIMG6925.jpg

Kuvissa oleva vuoallinen broileriruokaa syntyi alla olevalla ohjeella...

Paprikainen persikkabroileri

530 g pkt maustamatonta luutonta broileria (minulla oli kananpojan maustamaton rintafile)

öljyä lihojen ruskistamiseen

suolaa (noin ½ tl)

sitruunapippuria (tai mustapippuria muutama rouhaisu myllystä)

 

1 pieni keltasipuli (hienonna)

1 punainen suippopaprika (kuutioi pieniksi)

4 säilykepersikan puoliskoa (kuutioi pieniksi)

n. 1 dl tropical salsaa (santa maria)

1 dl vettä

2-3 valkosipulin kynttä (hienonna)

100 g chili-paprikatuorejuustoa

suolaa (laita aluksi vain ½ tl)

kuivattua oreganoa

 

Paloittele lihat halutessasi pienemmiksi. (minä leikkasin kananpojan rintafileet kahtia)

Ruskista lihat kevyesti paistinpannulla, mausta pinnat molemmin puolin paiston aikana. Siirrä lihat uunivuokaan.

Laita pannulle hienonnettu sipuli ja kuutioitu paprika  ja anna niiden freesaantua hetken. Lisää pannulle kaikki loput ainekset ja anna kastikkeen kiehahtaa muutama minuutti. Tarkista kastikkeen maku. Kastike saa olla sakeaa, sillä lihoista irtoaa kypsymisen aikana nestettä.

Kaada kastike lihojen pinnalle.

Kypsennä ruokaa 175-200 asteisessa uunissa 30-40 min riippuen mm. lihapalojen pulleudesta/paksuudesta. Minä annan tällaisten ruokien olla aluksi vähän aikaa kuumemmassa uunissa ja lasken sitten uunin lämpötilaa ....vähän riippuen siitäkin miten hoppu on ruoka saada valmiiksi. Älä kuitenkaan kypsennä ruokaa liian tummaksikaan.

Tarkista lihojen kypsyys lihan keskiosasta. Tai jos haluat ihan katsoa mittarilla lihan sisälämpötilan, on sen oltava vähintään 75 astetta.

Tarjoa paprikainen persikkabroileri keitetyn riisin tai pastan kanssa.

CIMG6934.jpg

Uuniin....

CIMG6942-001.jpg

ja ruoka reilun puolen tunnin kuluttua valmiina...

 

CIMG6952.jpg

Me söimme broileria keitetyn riisin (mausteena kanaliemikuutio, kurkuma, curry ja suola), vihersalaatin ja jo omatekoisen mustaherukkahillon kanssa. Mustaherukkahilloa keittelin syksyllä ison kattilallisen, kun pakastin oli pullollaan ja pensaissa oli vielä herukoita. Sitä ollaankin syöty monta litraa broileriruokien lisukkeena, viilin kaverina, täytekakun täytteenä yms. Hyvää, vaikka onkin maultaan aika ytyä.