Heti kun näin näiden Valion pikapullien kuvan ekan kerran, otin ohjeen kokeiltavien pinoon. Tarkoitus oli kokeilla näitä jo pääsiäiseksi, mutta asia jäi moninaisista syistä. Tällä viikolla olen kokeillut monia itselleni uusia ohjeita ja nämä Valion pikapullat rahkatäytteellä pääsivät testiin. Valion ohjeita olen paljonkin käyttänyt ja luottamus niitä kohtaan on ollut ihan hyvä. Niin nytkin. Mantelilastut vaihtuivat mantelirouheeseen, mutta muuten tein ohjeen mukaan.
Tässäpä ohje rahkatäytteisiin pikapulliin.
Pikapullat rahkatäytteellä
(12 kpl muffinssipellillä/amerikan muffinssivuoissa)
Taikina:
1 kananmuna
1½ dl maitoa
1 dl sokeria (ensi kerralla laitan vähän enemmän)
1 dl sulatettua voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1½ tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
ripsaus suolaa ( = 1/4 tl )
Täyte:
1 pieni tlk ananasmurskaa (käytin viipaleita ja hienonsin ne)
1 prk (=200 g) valion maustettua rahkaa sitruuna (tai maustettu rahka vanilja)
Pinnalle:
manstelilastuja (noin 3/4 dl), minä käytin kuorellista mantelirouhetta
Valmistaminen:
1. Sekoita kulhossa kananmuna, maito, sokeri ja rasvasula.
2. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ihan esim lusikalla.
3. Jaa taikina isoihin paperisiin muffinssivuokiin, mitkä ovat muffinssipellillä.
4. Painele jokaiseen pullaan jauhotetulla sormella iso, laaja syvennys....siis ihan kunnon kuoppa.
5. Valuta ananaksesta liemi pois, painele murskaa, jotta saat sen kuivaksi. Minä hienonsin veitsellä valutetut ananasrenkaat ja vielä valuttelin niistä lientä pois.
6. Sekoita täytteen ananas ja rahka sekaisin.
7. Jaa täyte pullien syvennyksiin.
8. Ripottele manstelilastut/mmantelirouhe pullien päälle.
9. Paista pullat tavallisen uunin keskiosassa vähän alle 200 - 200 asteen lämmössä 15-20 min. Tarkkaile paistumista, etteivät tummu liikaa. Jäävät helposti täytteen alta raakoiksi.
10. Jäähdytä pikapullat ja syö tuoreena.
uuniin...
uunista ulos...
Tästä näkyy halkaistun pikapullan rakennetta sisältä. Pullamainen rakenne, ei ollenkaan makea. Jopa mietin, että ensi kerralla kun teen näitä, laitan sokeria vähän enemmän taikinaan. Teen ehdottomasti toistekin. Nopeita tehdä ja tietenkin ovat parhaimmillaan just jäähtyneinä, kuten pikapullat yleensäkkin.
Kommentit