Syksyllä tuli laitettua pakastimeen aika paljon omenoita ihan vaan lohkoina ja niitä onkin nyt ollut hyvä hyödyntää esim piirakkaan ja tähän paistokseen. Kaurainen omenapaistoskin aistuu taas, kun on muutama kuukausi ollut taukoa...
Kaura-omenapaistos (pakasteomenalohkoista)
1 pussillinen pakasteomenalohkoja (noin litran verran) + päälle sokeria noin 2 rkl + kanelia noin 1½ tl
Kauraseos päälle:
100 g voita sulatettuna
2 ½ dl kaurahiutaleita
reilu ½ dl hienoa sokeria ( omenoiden makeus, oma mieltymys?)
2 tl vanilliinisokeria
Humpsauta jäiset omenalohkot uunivuokaan ja ripottele lohkojen päälle kanelia ja sokeria. Sekoita kauraseoksen ainekset ja ripottele vuokaan omenoiden päälle. Kypsennä noin 200 asteisessa uunissa 20-30 min...kunnes omenalohkot ovat pehmenneitä ja pinta on saanut hieman väriä....varo ettei pinta tummu liikaakaan.Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Helppoa hyvää...
Kommentit