.... tai parmesankanan nimellähän tämä netistä löytyy moniltakin eri sivuilta, vaan kun ei tähän kanaa tule.... minä otin ohjeen Rouva Pippurin- blogista ( sorry vaan, ei toimi linkitys vieläkään....)

Pari kertaa olen tätä ohjettta nyt kotosalla kokeillut hieman eri mausteilla ja hyvää ovat olleet kumpaisellakin kertaa. Liian kypsäksi kypsentämistä pitä tietenkin varoa... kun paisto onnistuu, on tuloksena ihanan mehevä (monen mielestä paneroinnissa käytetyn voin ansiota?) broileriherkku.

Lisäkkeet voi jokainen laittaa oman mielen mukaisiksi... meillä täysjyväpastaa ja luomuporkkanasalaattia + kostukkeena pastalle tähteeksi toiselta aterialta jäänyttä  bearnaisekastiketta. Kerran kokeilin kylmää kermaviilipohjaista kastikketta Rouva Pippurin vinkistä kostukkeeksi parmesanbroilerille ja ihanaa oli....

Alla ohje millä minä olen tehnyt....mausteita olen hieman varioinut kaapin sisällön ja tekofiiliksen mukaan....

Parmesanbroileri

4-5 kpl brilerin ohutleikkeitä maustamattomana

50 -60 g sulatettua voita
1-2  valkosipulinkynttä

1 dl korppujauhoja
3/4 dl  parmesania raastettuna 
1/4  tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
2-3 tl välimeren yrttiseosta (on Meiran mausteseosta sisältäen persiljaa, basilikaa, kirveläi, rakuunaa, timjamia, oreganoa ja minttua) tai jotain vastaavaa yrttiä
mustapippuria myllystä

Päälle:
parmesanraastetta
 

Kuumenna uuni  200 asteeseen. Mikäli käytät kiertoilmauunia, muista alentaa lämpöä

Valmista korppujauhoseos sekoitamalla keskenään korppujauhot, raastettu parmesan ja kaikki mausteet. ( ohjeen korpppujauhoseos piisaa 5 kpl ohutleikkeitä)

Viipaloi/hienonna valkosipuli ja sulata voi. Lisää valkosipulit voin joukkoon.

Kasta broilerifile ensin voin joukkoon ja sitten korppujauhoihin, niin että file on kokonaan korppujauhojen peitossa.

Asettele fileet uunipellille leivinpaperin päälle vieri viereen.... jätä ihan pieni rako jokaisen palan väliin.

Ripottele halutessasi parmesanraastetta vielä fileiden päällekin.

Paista fileitä uunissa 15-20 minuuttia. Testaa kypsyys tekemällä viilto fileen paksuimman osan keskelle-> väri muuttunut vaaleaksi  ..... tai käytä kypsentämisessä lämpömittaria. 

 

Kahden etummaisen lihan päälle laitoin voiteluvoin jämät ennen uuniin laittoa, ovat siksi eri näköisiä...

Mielestäni parmasanbroileri on helppotekoinen ruoka toteutettavaksi isommallekkin ruokailijamäärälle.