Illalla selailin uusinta Pirkka-lehteä ja siellä oli luumukierteiden ohje. Ihan konjakkiversiota ( alkuperäisessä ohjeessa sekoitetaan konjakkia luumutäytteen sekaan) en tehnyt, mutta kuitenkin jonkinlaisia kierteitä ja muutamia kolmioitakin....

2126360.jpg

Täältä löytyy Pirkan alkuperäinen ohje, minä tein siihen joitain muutoksia..... esim. voitelin säikeet munalla ja laitoin pinnallekkin koristeita...

 2126730.jpg

Luumukierteisiin tarvitaan sulaneita torttutaikinalevyjä ( minä tykkään Myllyn paras levyistä), luumumarmeladia ja mantelirouhetta. Sulaneelle taikinalevylle laitetaan luumumarmeladia/tortuntäytettä, päälle ripotellaan mantelirouhetta, toinen taikinalevy päälle ja taputellaan, että levyt tarttuvat kiinni toisiinsa. Täytetty torttulevy leikataan neljään osaan pitkältä sivulta. Voidellaan munalla ja pinnallekin voidaan vielä ripotella mantelirouhetta. Säikeitä kannattaa venyttää hieman pidemmiksi, niin saa kauniinpia kierteita. Säikeisiin tehdään kierteitä ja niistä muodostetaan löyhiä ympyröitä, väliin saa jäädä ihan reikiä, ne kyllä täyttyvät paiston aikana. Ennen paistoa pinnalle voidaan vielä ripotella raesokeria + mantelirouhetta. Kierteet paistetaan 200-225 asteessa 15-20 min.

Luumu-vaniljakreemitäytteisissä kolmioissa torttulevy leikataan kahteen osaan, reunat voidellaan munalla tai kylmällä vedellä ( edesauttaa kiinni pysymistä), jaetaan täyte ja taikinaneliö taitetaan kolmioksi ja ummistetaan reunoista sormin tai vaikkapa haarukalla painaen. Pinta voidellaan munalla ja painetaan kolmion pintaan muutama höyryreikä haarukalla. Kolmiot paistetaan 200-225 asteessa 15-20 min.