Mansikkakiisseli/soppa on kuulunut aina lempimakeisiimme. Nyt omppuaikaan on hyvä  laittaa sekaan happoisia kotimaisia omppuja.... mitä kylläkään ei minulla ollut, vaan käytin ihan kaupasta ostettuja vihreitä isoja omppuja....

Mansikka-omenakiisseli

7 dl vettä ( osa voisi olla omenamehua tai mansikkamehua)

7 dl pakastemansikoita

4 rkl sokeria ( kannattaa maistella itselle sopiva makeus, tällä määrällä ei tule makeaa)

2 isoa omenaa kuorittuna + lohkottuna

3 rkl perunajauhoja + 1 dl vettä

(2 tl vanilliinisokeria -> ei välttämätön)

(1 maustemittaa suolaa -> ei välttämätön)

Mitaa vesi, sokeri, mansikat ja omenalohkot kattilaan ja kiehauta + hauduta kunnes omenat ovat pehmeitä ( 2-3 min). Sekoita suurus ja kaada ohuena nauhana keitokseen koko ajan sekoitellen. Kiehauta kiisseli uudelleen ja anna pinnan kuplahtaa muutaman kerran. Tarkista maku ja lisää halutesasi makeutta. Jäähdytä ja nauti.

Huom! Minä tein kiisselin ihan säilyvyyssyistä näin.... voisi sen tehdä niinkin että valmistaa mehusta+ vedestä + sokerista + perunajauhoista kiisseli- tai ohuemman keittopohjan ja sekoittaa kuumaan pohjaan jäiset marjat + omenan  karkeana raasteena. Marjat sulavat nopeasti kuumassa pohjassa ja omenaraastetta ei kummemmin tarvitse keitellä. Näin tehty kiisseli ei säily montaa päivää huoneenlämmössä ( itse säilytän kotioloissa max yhden päivän) ja jos sen laittaa jääkaappiin väri voi muuttua harmaaksi...sekään ei ole nättiä.