Viime lauantaina meitä olikin hieman isompi porukka ruokailemassa mitä normaalisti. Tällaista ruokaa tein meille....

1244573956_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pihveihin tarvitaan oman maun mukaan tehtyä jauhelihamurekeseosta ja reunoille pekonisiivuja. 

Minä tein tällä kertaa tämmöisillä suhteilla; 800 g naudan jauhelihaa + 1½ dl korppujauhoja + 2 dl prk kermaviiliä + 1 dl vettä + 1½ pss sipulikeittoaineksia + ketsuppia (reilu ½ dl) + 2 munaa + mausteita. Kypsensin pienen nokareen mikroaaltouunissa, jotta sain maun selville...

1244573980_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitten kietaisin pekonisiivut kaksinkerroin pituussuunnassa ja asettelin ympyräksi pellille paperin päälle. 800 g jauhelihamurekemassasta tein 12 kpl isoja pihvejä. Eli 3 tein ilman pekonivyötä, kun en viittinyt aukaista toista pekonipakkausta.... Käsien välissä pyörittelin jauhelihamassasta pyöreän pallon ja humpsautin sen pekonivyön sisään ja painelin hieman matalammaksi. Pekonivöitä en kiinnittänyt tikuilla ja ihan hyvin pysyivät kiinni, kun olivat aseteltuja lähes kiinni toisiinsa .

Paistoin pihvit uunissa n. 200 asteessa lähes ½ tuntia. Kypsyys kannattaa tietenkin tarkistaa pihvin keskeltä.

Pihvien päälle paistoin vielä kolmesta isosta sipulista puolisipulirenkaita. (ruskistin sipulirenkaat ensin pannulla vähässä rasvassa, lisäsin mausteiksi suolaa, paprikajauhetta ja hieman mustapippuria ja tilkan vettä ja kypsensin vielä pari minuuttia -> tulee ihanan pehmeitä sipuleita)

1244574011_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pekonivöiset jauhelihapihvit syötiin perunasoseen ( ihan vaan pakasteversio), kasvisten ja salaatin kera.