Tarjoutuessani tekemään jonkin päivän ruoan jo kotona Juhannusta varten, ehdotti siskoni täytettyjä jauhelihapihvejä...olin kuitenkin tottelematon ja tein täytetyn murekkeen... valmistui olevinaan nopeammin

Täytetty vuokalihamureke

( 8 reilun kokoista annospalaa)

800 g naudan jauhelihaa

1½ dl vetta + 1 dl ruokakermaa

1 dl kaurahiutaleita

2 munaa

1 pss sipulikeittoaineksia (Rainbow 63 g)

2 rkl sinappia

3 rkl ketsuppia

1½ tl paprikajauhetta

suolaa, aromat-seosta, mustapippuria myllystä

Täytteeksi:

2 palloa mozzarella viipaleina

1 pieni prk ananaspaloja ilman lientä

8 siivua ylikypsää kinkkua hienonnettuna

Turvota kaurahiutaleet nesteissä 5 min. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita seos tasaiseksi. Kypsennä pieni pala paistinpannulla tai mikroaaltouunissa ja tarkista näin mausteiden määrä. Taputtele puolet jauhelihaseoksesta uunivuokaan, levitä täytteet päälle ja sitten loput jauhelihaseokset tasaiseksi kerrokseksi. Veitsi/lasta on hyvä apuväline. Kypsennä mureketta n. 200 asteisessa uunissa ½ tuntia. leikkaa se sitten sektoreittain halutun kokoisiksi annospaloiksi ( minä leikkasin 8 palaan) ja jatka vielä kyosentämistä n. 10 minuuttia. Tarkista kypsyys murekkeen keskeltä.

 

Täytteenä mozzarellaa, ananasta ja ylikypsää kinkkua...

Lihamurekkeen söimme kasvishöystön, perunoiden, kantarellikastikkeen  ja salaatin kera.