Tarjoutuessani tekemään jonkin päivän ruoan jo kotona Juhannusta varten, ehdotti siskoni täytettyjä jauhelihapihvejä...olin kuitenkin tottelematon ja tein täytetyn murekkeen... valmistui olevinaan nopeammin
Täytetty vuokalihamureke
( 8 reilun kokoista annospalaa)
800 g naudan jauhelihaa
1½ dl vetta + 1 dl ruokakermaa
1 dl kaurahiutaleita
2 munaa
1 pss sipulikeittoaineksia (Rainbow 63 g)
2 rkl sinappia
3 rkl ketsuppia
1½ tl paprikajauhetta
suolaa, aromat-seosta, mustapippuria myllystä
Täytteeksi:
2 palloa mozzarella viipaleina
1 pieni prk ananaspaloja ilman lientä
8 siivua ylikypsää kinkkua hienonnettuna
Turvota kaurahiutaleet nesteissä 5 min. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita seos tasaiseksi. Kypsennä pieni pala paistinpannulla tai mikroaaltouunissa ja tarkista näin mausteiden määrä. Taputtele puolet jauhelihaseoksesta uunivuokaan, levitä täytteet päälle ja sitten loput jauhelihaseokset tasaiseksi kerrokseksi. Veitsi/lasta on hyvä apuväline. Kypsennä mureketta n. 200 asteisessa uunissa ½ tuntia. leikkaa se sitten sektoreittain halutun kokoisiksi annospaloiksi ( minä leikkasin 8 palaan) ja jatka vielä kyosentämistä n. 10 minuuttia. Tarkista kypsyys murekkeen keskeltä.
Täytteenä mozzarellaa, ananasta ja ylikypsää kinkkua...
Lihamurekkeen söimme kasvishöystön, perunoiden, kantarellikastikkeen ja salaatin kera.
Kommentit