CIMG0865-001.jpg

Älkää antako vaatimattoman ulkonäön hämätä.

Tähän tapaan täytetty ja kuumennettu tortilla, on meillä nykyisin hyvinkin tykättyä ruokaa. Jossain netin syövereissä näin ohjeen ekan kerran. Myöhemmin hain erilaisia ohjeita youtubesta tiktok tortilla haulla ja sieltähän lävähtikin vaikka minkälaisia eri versioita täytteiksi. Niin suolaisia kuin makeitakin versioita.

Näin ekana ohjeen, missä tortillojen kuumentaminen tehdään voileipägrillissä/kaksoislaattaparilassa ja se oli varmaan se miksi näihin kiinnitin huomiota + jääkaapissa oli aukaistu pakkaus tortillapohjia. Tuota grilliä käytetään meillä lähinnä kaksikerrosvoileipien tekemisessä, se on aina kanssasyöjän puuhaa. Yhden täytetyn tortillan voi myös kuumentaa vohvelipannussa. Jos ei omista kumpaakaan, voi kuumentamisen tehdä ihan paistinpannulla tai airfryerissä tai ihan oikeassa uunissa eri toiminnoilla.

CIMG0850.jpg

Ekoilla kerroilla me ei oltu varustauduttu mitenkään erityisillä raaka-aineilla, vaan tehtiin niistä aineksista mitä kaapeista löytyi.

Meillä tortillalätyt ovat pieniä, vaan isojakin voi käyttää. Ja valitsee valmistortillalätyistä just sen oman maun mukaisen. Ja täytteet kans oman maun mukaan.

Ihan ekaksi tehään tortillalättyyn tuo viilto yhteen kohtaan.

Juustoa näissä ekoissa on turhan paljon makuuni. Vaan kun uskoin ohjetta, niin pitihän se kokeilla.

Suolaisina täytteinä voi olla mm. paistettua broileria tai oikeaa naudan pihviä tai vaikkapa kalaa tai erilaisia kokolihaleikkeleitä, erilaisia juustoja ja kastikkeita antamaan mehevyyttä, hedelmiä, kasviksia, tuoreita yrttejä, keitettyä riiisä,, mausteisia makkaroita, katkarapuja jne.

CIMG0877.jpg

Tässä kuvassa näkyy paremmin tekotapa. Ekaksi leikataan yks viilto tortillaan, levitetään 4 erilaista täytettä (ei ihan reunoille asti, ettei tule sotkuja kuumentamisen aikana), ihan mitä vaan ite haluaa. Lihojen yms pitää tietty olla kypsennettyjä ja maustettuja. Nykyisin meille riittää juustoksi yks juustosiivu. T

äytteiden järjestystäkin kannattaa sektoreissa vähän miettiä, ettei tuu esim 2 kosteaa täytettä vastakkain. Tämän kuvan mukainen oli oikeinkin omaan makuuni.

CIMG0853.jpg

Sitten vaan kieputetaan...

CIMG0856.jpg

ja jatketaan kieputusta ihan loppuun asti

CIMG0858.jpg

Täytetyt tortillat laitetaan kuumenemaan esim pöytägrilliin (voileipägrillliin)/kaksoislaattaparilaan (tai paistinpannulle joko pieneen rasvamäärään tai kuivalle pannulle)

CIMG0861.jpg

Ihan muutama minuutti grillissä, niin pikkusuolainen herkku on valmis. Ihanan rapsakka pinta molemmin puolin ja maut tulee tietenkin sen mukaan, mitä on täytteiksi laittanut.

CIMG0880.jpg

Tämä on kuumennettu airfryerissa 200 asteessa 4 minuuttia. En hoksannut, että ruskistuu niinkin nopsaan...

CIMG0882.jpg

Tähän versioon ( eli tämä on pippurikinkku-juusto-paprika-aura-ananasversio) halusin lisätä salaattia tortillan kuumentamisen jälkeen. Voi että oli kuulkaa hyvää, vaikka olikin näin simppelit täytteet.

Ihanalle vaikuttavan makean tortillaohjeen löydät täältä

tehdään ihan vastaavalla tavalla kuin suolaisetkin.

Tarvitaan esim tortilla, nutellaa, mansikoita, tuorejuustoa tms. Kuumentamisen jälkeen kieritellään kaneli-sokeriseoksessa. Tätä kokeillaan jonkinlaisena versiona lähipäivinä.

Jos tykkäät tortilloista, etkä ole vielä tätä mallia kokeillut, kannattas kyllä kiireen vilkkaan testata, olisko oma juttu. Meille tämä tapa tehdä täytetty tortilla jää ehdottomasti ihan vakikäyttöön. Nämä oli myös helppoja syödä, ei tursuile täytteet mistää suunnasta, kun pysyy kohtuumäärissä täytteissä.