
Keitin orzoa/jyväpastaa isomman määrän, kun ihan ekaksi teki mieli viimeisessä kuvassa olevaa tonnikala-orzosalaattia. Toisenä päivänä tein broilerin filesuikaleista ja kypsästä orzosta pataruokaa/orzottoa, mikä maistui meille molemmille lounasruokana. Tähän sain hyödynnettyä myös tuorepinaatin ja juustoraasteiden jämät.

Nimesin tämän
Broileri-orzohässäkkä (broileriorzotto/kanaorzotto)
Tuohon pannulle laitoin kolmeen pienehköön annokseen:
tilkka öljyä
250 g broilerin maustamattomia filesuikaleita
1 hienonnettu keltasipuli
3 valkosipulin kynttä
puolikas iso suippopaprika
paprikajauhetta, suolaa, kanaliemikuution puolikas, mustapippuria, ripsaus chiliä,
5 dl kypsää orzoa (jyväpastaa)
2 dl ruokakermaa
1 dl vettä (tarvittaessa lisää)
1 dl juustoraastetta (enemmänkin voi laittaa)
iso kourallinen tuoreita pinaatinlehtiä
ruohosipulia (laitoin osan valmiin ruoan pinnalle)
Valmistaminen
Lihat ruskistetaan pannulla kypsiksi (leikkelin saksilla isompia paloja pienemmiksi), sekaan sipulit ja paprika kuullottumaan. Kypsä orzo, mausteita ja nesteet sekaan ja antaa kiehahtaa, kunnes nesteet imeytyneet ruokaan (noin 5 min). Juustoraaste sekaan sulamaan valmiiseen ruokaan + ruohosipuli + pinaatti. Nestettä lisää, jo tykkää löysemmästä versiosta. Kuumennus ja maun tarkistus ja heti syömään. Minä laitoin vielä pinnallekkin reilusti ruohosipulia.

Tonnikala-orzosalaattiin laitoin:
keitettyä orzoa (jyväpastaa), vihersalaattia, säikyketonnikalaa (käytän veteen säilöttyä), keltaista ja punaista paprikaa, säikykeananasta, tuorekurkkua, maustekurkkua, marinoitua punasipulia ja sinappipohjaista salaatinkastiketta.
Voisin syödä tämän tapaista salaattia vaikka joka päivä.
Kommentit