CIMG9048-001-normal.jpg

....lappapuuro, vispipuuro....millä nimellä nyt itse kukin vatkattua puolukkapuuroa nimittää.

Meillä puolukkapuuroa nimitetään vispipuuroksi ja muut ovat sitten vatkattuja puuroja.

Vispipuuro

1 litra vettä

3 dl puolukkasurvosta

n. 1½ dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

1½ - 2 dl mannasuurimoita

ripsaus suolaa

(Koristeeksi kokonaisia puolukoita)

Mittaa teräskattilaan vesi, puolukkasurvos ( tai puolukat), suola ja sokeri ja anna seoksen kiehua n. 5 minuuttia. Vatkaa mannasuurimot kuiviltaan seokseen esim. pallovatkaimella vatkaten. Kypsennä puuroa n. 10 minuuttia välillä pohjaa myöten sekoitellen, ettei se pala pohjaan.  Lisää puuroon keittämisen jälkeen vanillliinisokeri. Jäähdytä puuro kylmäksi ja vatkaa se sitten sähkövatkaimella kuohkeaksi seokseksi. Tarkista vielä makua tässäkin vaiheessa. Ja jos puuro tuntuu turhan jankilta/paksulta, voi sitä vatkaamisvaiheessakin vielä löysyttää mehulla/vedellä.

 

CIMG9056-normal.jpg

Maidon kera kaksin verroin parempaa...