IMG_20220407_162850.jpg

Viime viikolla tuli tehtyä monenlaisia rahkapullia/pikkupiirakoita.

Näissäkin on ohjana ihan tavallinen pullataikina. Maitoon tein taikinan, kananmunan laitoin, reilusti kardemummaa ja suolaa ja rasvana voi eli kaikkea kiellettyä joidenkin mukaan.

Pienen taikinan lepuutuksen jälkeen leivoin pyöreät pullat kohoamaan pellille.

IMG_20220407_151322.jpg

Kohonneisiin pulliin tein ison syvennyksen mukilla ja vielä sormin levitin syvennystä.

Pistelin haarukalla muutamia reikiä pohjalle, voitelin reunat munaseoksella ja laitoin täytteen. Näissä on täytteenä pelkästään vaniljarahkaa. Minulla 1 prk makurahkaa piisaa 8-10 piirakkaan. Näissä käytin koko purkillisen näihin 9 kpl. Kun laittaa makurahkaa, ei tartte laittaa kananmunaa sekaan. Hedelmiksi laitoin tällä kertaa säilykemandariinia ja kirsikan puoliskot.Sitten vaan piirakat/pullat paistetaan 200-225 asteisessa uunissa kypsiksi. Aikaa menee 15 min molemmin puolin riippuen pullien/piirakoiden paksuudesta, uunin lämpötilasta ja omasta mieltymyksestä.

IMG_20220407_153311.jpg

Näissä paistuu pohjat helposti liikaa, joten muista tsekata sinnekkin ja tarpeen mukaan nosta paiston lopussa pelti hieman ylemmän tai laita 2 leivinpaperia pellille päällekkäin.

IMG_20220407_160150.jpg

Oma lemppari tämän tapaisista piirakoista on sitruunarahkan päälle persikkaa ja kirsikkaa.