CIMG6700.jpg

Siskon porukoiden kanssa syötiin yhtenä iltana tällaisia....

Vieraita odotellessa paistoin lätyt jo iltapäivällä ja tein täytteenkin valmiiksi rasiaan jääkaappiin, joten illalla ei mennyt kauaa näiden loppuun tekemisessä.

CIMG6689-001.jpg

Paistoin ihan tavallisesta lättytaikinasta sokerittomia lättyjä ja täytteen tein jauhelihasta, sipulista, tuorejuustosta, herkkusienistä, paprikasta ja mausteista. Minä paistelin lättyjä paljon....söimme niitä ihan sellaisenaan, täytettyinä suolaisella täytteellä ja vieläpä niitä riitti makean hillonkin kanssa syötäväksi. Alla kuitenkin ohje inhimillisempään määrään... kuvasta voisi päätellä, jotta nuukailen täytteen suhteen....mutta maaustoin täytteen aika voimakkaan makuiseksi ja tuo määrä piisasi oikein hyvin täytteeksi isolle letulle.

Jauhelihatäytteiset ohukaisnyytit

( minä paista tästä yleensä 8 kpl)

7 dl maitoa

3½ dl vehnäjauhoja

2 isoa munaa

1 tl suolaa (pikkasen vajaa?)

25 g voita sulatettuna taikinaan ja lisäksi voita lettujen paistamiseen

Sekoita lettutaikina tasaiseksi esim pallovatkaimella. Paista lätyt molemmin puolin keskilämmöllä käyttäen pannulla nokare voita rasvaksi.

Jauhelihatäyte lettuihin/ohukaisiin

(riittää 10 isoon lättyyn)

400 g naudan jauhelihaa

2 keltasipulia hienonnettuna

1 oikein iso punainen suippopaprika pieninä kuutioina

1 pieni prk herkkusieniä valutettuna ja pienemmiksi hienonnettuna

200 g rasia chili-paprikatuorejuustoa

2-3 rkl tomaattipyrettä

tilkka vettä

suolaa

mustapippuria myllystä

valkosipulia (laitoin 4 pulleaa kynttä raasteena ja se maistui reilusti täytteessä)

Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Lisää kaikki muut ainekset ja anna seoksen kiehua pari minuuttia. Sekoittele täyte tasaiseksi ja maistele. Lisää vettä sen verran, että täyte on jämäkkää.

Täytä lettu niin päin, että ekaksi paistunut pinta tulee valmiissa nyytissä päälle päin, sillä se on aina kauniimman näköinen. Levitä täytettä lettujen keskelle ja taittele nyytiksi tai halutessaan täytteen voi tietty laittaa reunaan ja rullata tai levittää ohut kerros koko letulle ja rullata sitten...tapoja on monia. Laita täytetyt letut uunivuokaan. Läsää jokaisen pinnalle punaista paprikaa ja ripottele reilusti juustoraastetta päälle.

Ja sitten vaan vati 225 asteiseen uuniin gratinoitumaan 15-20 min .... kunnes juustoraaste on sulanut ja hieman ruskistunutkin ja samalla täytekin on ehtinyt kuumentua.

CIMG6690.jpg

Jokaisen lättynyytin pinnalle laitoin paprikarinkulan ja reilusti juustoraastetta. Mikään pakkohan tällaisia täytettyjä lättyjä ei ole juustolla kuorruttaa, mutta antaahan se lisämakua ja ulkonäkökin kohenee....eikös vaan?

CIMG6702.jpg

Nam... hyviä olivat vihersalaatin kera.