Tällaisella mansikkakakulla herkuteltiin juhannuksen aikaan... sisareni oli täyttänyt kakun jo edellisenä iltana valmiiksi ja minulle jäi vain kakun päällystäminen ja koristelu. Ohjeen sisareni on saanut joltain tutultaan...
Mansikkakakussa on ohuet sokerikakkupohjalevyt täytteen alla ja päällä. Halutessaaan kakkulevyjä voi kostuttaa hieman. Täyte on tehty seuraavilla suhteilla; 5 dl rahkaa, 2 dl vatkautuvaa kermaa -> vaahto, 2 dl sokeria, 500 g mansikoita ja 8 kpl esikäsiteltyjä liivatelehtiä.
Keskusteltiin siskon kanssa, jotta ens kerralla vois kakkua kokeilla niin että laittaa rahkaksi osittain sitruunarahkaa. Tulis vähän kirpakkuutta täyteeseen. Itse kun tykkään sitruunasta, siksi sitä joka paikkaan ehdottelen...
Jostain syystä siskoni halusi, jotta kakku päällystetään kokonaan kermalla. Reunat voi siis vallan mainiostai jättää ilman päättystä..
Hyvää oli, ei liian makeaa.
Jos tykkää oikein makeasta, täytteen sokerimäärää vois hieman lisätä....
Kommentit