IMG_20230408_144126~2.jpg

Laitetaanpa tänne bloginkin puolelle talteen Palokin majatalossa pääsiäisen aikaan syömämme minusta herkullisen salaatin ohje. Majatalon emäntä Anne-Mari ystävällisesti toimitti ohjeen minulle ja tässäpä se tulee.

Ite en vielä oo tätä ehtinyt tehä kotona, mutta lähiaikoina teen. Ainekset on jo ostettu. Tämä on semmosta hieman kirpakan makuista salaattia, mutta hillosipuleiden ja sitruunan mehumäärillä voi kirpakkuutta säädellä.

Kvinoa-kikhernesalaatti

2dl kuivakvinoaa
1 kurkku
1 punasipuli
1dl kuutioituja säilykehillosipuleita
1 prk säilykekikherneitä
1dl pilkottuja pistaasipähkinöitä
puolikas paprika
minttua ja persiljaa
2 sitruunan mehu
Dijon sinappia
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria ja ripaus sokeria

Keitä kvinoa, hienonna ainekset, valuta kikherneet ja sekoita kaikki ainekset, maistele maut kohilleen ja nauti.