Näihin munattomasta taikinasta tehtäviin pikkuleipiin ihastuin  Kurkistus keittiööni- blogissa... kiitokset Jennille ohjeesta. 

1902408.jpg

MINTTUHUIPUT

(n. 45 kpl)

1 dl tomusokeria
200 g pehmeää margariinia tai voita
1 dl perunajauhoja
4 dl vehnäjauhoja


koristeluun:
100 g tummaa suklaata
3-4 tippaa piparminttuöljyä ( tätä ei ole pakko laittaa, jos ei tykkää -> suklaahuiput)

Sekoita/ nypi ainekset keskenään kulhossa. Taikina on alussa hyvin murenevaista, mutta muotoutuu kyllä ihan tasaiseksi taikinaksi, kun vaan sekoitat. Pyöritä taikina pieniksi palloiksi ja laita ne leivinpaperin päälle pellille ( voi laittaa aika lähekkäin) Tee keskelle pieni syvennys. Paista 10 - 15 min 175 asteessa. Anna jäähtyä. Sulata suklaa ja lisää piparminttuöljy. Täytä syvennys minttusuklaalla. Anna suklaan jähmettyä hyvin ennen pakkaamista.

Mintttuhuiput / suklaahuiput ovat helppotekoisia ( valmis taikina oli ihanaa, ei tarttunut käsiin, ei pöytään) ja mureita pikkuleipiä. Teen ehdottomasti toistekkin.