CIMG6212.jpg

Monenkin sortin pitsa/pizzasämpylöitä on tullut tehtyä, mutta nyt halusin ottaa uuden ohjeen kokeiluun....valitsin Kinuskikissan ohjeen. Joitakin muutoksia siihen tein, joten alla ohje miten minä nämä tein...

CIMG6193.jpg

Tein ohjeella tuplamäärän ja kappaleita minulla tuli enemmän mitä alkuperäisellä ohjeella, vaikka näissäkin oli meille ihan riirrävästi kokoa pikkusuolaiseksi. Halusin kokeilla myös eri päällystä, sillä itse en niin välitä salamista/pepperonista. Kypsää possunlihaa ja sinihomejuustoa valikoitui muutamien päällykseksi. Osa syöjäporukoistani on sipulikammoisia, siksi pehmensin sipulikuutioita mikrossa, poiskaan en niitä halunnnut jättää.

CIMG6183.jpg

Tässäpä ohje...

Pizzasämpylät

(minä tein tästä 27kpl )

Taikina
1 punainen suippopaprika
1 pieni keltasipuli (+ tilkka öljyä)
50 g tuorehiivaa
5 dl vettä
1 kukkura rkl pizzamaustetta
1 rkl sokeria
½ rkl suolaa (ensi kerralla laitan ehdottomasti enemmän)
½ dl rypsiöljyä
3 dl ruisjauhoja
8-9 dl vehnäjauhoja (enemmän....kunnes pehmoinen sämpylätaikina)

Sämpylöiden päälle pitsakastike
5 rkl tomaattipyrettä
2 -3 rkl vettä

+ pitsamaustetta, suolaa ja sokeria

Kastikkeen päälle

pepperoni- tai salaminviipaleita (1-2 siivua jokaiseen)

tai kypsää possua tms...

Pinnalle
juustoraastetta


Hienonna sipuli ja laita se öljytilkan kanssa pehmenemään mikroon tai freesaa pannulla.
Leikkaa paprika oikein pieniksi kuutioiksi.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää nesteeseen pizzamauste, sokeri, suola, öljy, paprikakuutiot ja pehmennetyt sipulikuutiot.

Sekoita joukkoon ensin kaikki ruisjauhot ja alusta sitten taikina vehnäjauhoilla pehmoiseksi sämpylätaikinaksi.

Anna taikinan kohota liinalla peitettynä puolisen tuntia...... valmistele sinä aikana päällykset. Sekoita pitsakastikkeen ainekset ja maistele maku mieleiseksi....saa olla ihan täräkkä maku. Jos pepperoni pötkönä, leikkaa se ohuiksi siivuiksi.

Pyörittele kohonneesta taikinasta pyöreitä sämpyläaihioita ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Paina sämpylät littanoiksi pellillä esim. käsin tai  jonkin astian pohjalla. Anna sämpylöiden kohota liinalla (ja muovilla) peitettyinä noin 30 minuuttia.

Voitele sämpylät pitsakastikkeella ihan reilusti (töpöttäen, niin pysyy pinnalla). Minä painalsin vielä joitakin sämpylöitä enemmän littanoiksi ennen voitelua.

Laita päällykset esim. pepperoniviipale tai kaksi...

Ripottele koko pinnalle reilusti juustoraastetta.

paista pizzasämpylät 200 asteisessa uunissa 15-20 min. Tarkkaile kypsymistä, kun uunit ovat niin erilaisia.

CIMG6184.jpg

Tomaattikastike kannattaa ehdottomasti maustaa ja sitä saa laittaa kohonneiden littanasämpylöiden päälle ihan reilusti. Kun pullasiveltimellä "töpöttää", niin kastike tarttuu pintaan.

CIMG6188.jpg

CIMG6190.jpg

Tässä ekassa pellillisessä kokelilin muutamaa asiaa. Meistä kumpaisestakin oli parempi ehdottomasti laittaa juusto päällimmäiseksi ja kahdella pepperonisiivulla tein suurimman osan. Minä tein siis ohjeen kaksinkertaisena ja koko määrään meni 1 pötkö pepperonia (meillä ei ollut kaupassa valmiiksi siivutettua) ja noin 10 kpl  sämpylöitä laitoin possupäällykset.

CIMG6201.jpg

Näissä pepperonin tilalla kypsää possua ja aurajuustoa.

CIMG6211.jpg

Aika moni näitä on maistellut ja kysellyt olen kommentteja....

Minä olisin kaivannut näihin vieläkin enemmän lisämakua, mutta moni muu oli sitä mieltä, että maut piisasivat. Ripottelin näihin vielä ennen tarjoamista pitsamaustetta pintaan, niin saivat lisämakua.

CIMG6204.jpg

Näistä kahdesta versiosta on oma lemppari ehdottomasti possu-aurapäällysteinen pizzasämpylä.