Pääsiäisen aikaan halusin päästä hyvin vähällä ruoanlaitolla, vaikka vieraitakin oli. Tällaista nopeaa ja helppotekoista broileriruokaa söimme yhtenä päivänä siskon porukoiden kanssa.

 

 

Mandariinibroileria

Broilerin ohutleikkeitä tms marinoimattomina

öljyä paistamiseen

suolaa

sitruunapippuria/mustapippurirouhetta

currya

kurkumaa

ruokakermaa

säilykemandariineja ilman lientä

Ruskista lihat kevyesti paistinpannulla, mausta pinnat ja laita lihat uunivuokaan. Kaada päälle ruokakermaa niin että lihat lähes peittyvät, ripottele mandariinilohkot vuokaan ja kypsennä ruokaa n. 200 asteisessa uunissa reilu ½ tuntia. Tarkista lihojen kypsyys.

 

Halutessasi hieman tuhdimman mandariinikastikkeen voisi pannulla kiehauttaa ruokakermaa + vetta + kanaliemikuution + mausteita, suurustaa sen vehnäjauho-vesiseoksella tai vaalealla maizena-suurusteella. Sekaan mandariinilohkot, kiehautus ja maistelu.

 

Lisänä söimme keitettyjä kasviksia, currylla maustettua keitettyä riisiä ja salaattia

 

 

Viinipullojakin tyhjenneltiin aterialla ihan urakalla.... vaikka olivatkin punaviinejä. Vasemmalla oleva Valamon jälkiruokaviini oli makuuni aikas makeaa ja jätinkin sen suosiolla muille tuhottavaksi...

 

... ja lopuksi vielä kuva servettitaitoksesta minkä siskoni halusi ehdotelmistani tehdä...