CIMG1550-normal.jpg

Ikkunanpesupivän iltana leivoin kahta erilaista pizzakkaa. Oma lemppari on vasemmanpuoleinen kinkku-meetwursti-ananas-paprika ja tällä kertaa siinä on tuorejuustona aurinkokuivatun tomaatin ja maustamattoman sekoitus. Paprikaa laitettu vaan puoliskolle, koska yks syöjistä ei syönyt paprikaa.

 

CIMG1545-normal.jpg

Tämä pizzakka on hieman aneemisen näköinen....osittain johtuu käyttämästäni juustosta -> oikein hienojakoista laktoositonta emmentalraastetta, mikä häviää tuonne täytteiden sekaan, vaikka sitä laitoinkin reilusti. Ens kerraksi pitää kyllä ostaa jotain muuta juustoraastetta... Tähän käytin pohjan päälle ruohosipulituorejuustoa...ehken joku muu olisi ollut parempi. Oma lemppari mihin tahansa pizzakkaan on valosipulituorejuusto + sekaan vähän maustamatonta, vaan kun yks syöjistä ei sietänyt valkosipulia olleskaan....

Jauheliha-tonnikala pizzakka

(= 1 iso kpl...mahtuu just ja just tavallisen uunin pellille pyöreänä)

Taikina
3 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
½ rkl siirappia
1 ½ dl kaurahiutaleita
n. 6 dl vehnäjauhoja

Täyte
100-150 g ruohosipulituorejuustoa levitettynä pohjan päälle
n. 300 g ruskistettua reilusti maustettua jauhelihaa + 1 keltasipuli hienonnettuna sekaan kuullottumaan

3 pienen pientä prk tonnikalaa (yhteensä n. 150 g)

kirsikkatomaatin puoliskoja
n.4 dl juustoraastetta


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon. Lisää suola, öljy ja siirappi. Sekoita taikinaan pienissä erissä kauraleseet ja vehnäjauhot kädellä sekoittaen. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä täytteen valmistamisen ajan.

Valmista täyte... ruskista jauheliha sipulin kanssa ja mausta se ihan reilusti esim paprikajauheella, suolalla, mustapippurilla. Puolita kirsikkatomaatit. Valuta tonnikalat.

Kaulitse kohonneesta taikinasta jauhoisella pöydällä iso pyöreä pohja....saa olla jopa hieman yli pellin tässä vaiheessa...siirrä pohja pellille leivinpapaerin päälle. (tietenkin pohjan voi myös yrittää kaulita leivinpaperin päällä, mää vaan en tykkää siitä tavasta). Anna pohjan kohota hieman pellillä.

Taputtele ilmat pois kohonneesta pohjasta ( siitä huolimatta valmiin pizzakan pohja on aika tuhti). Levitä tuorejuusto pohjalle, ei ihan reunoihin asti.. Ripottele täytteet tuorejuuston päälle ja päällimmäiseksi juustoraaste.

Taita reuna parin sentin matkalta täytteen päälle ja painele sormella ryppyjä.....kuten rypyttäessäsi karjalanpiirakoita.

Paista pizzakkaa noin 200 asteisessa uunissa keskitasolla 20-25 minuuttia. Varo paistamasta leivonnaista liian kuivaksi. Anna pizzakan hengähtää hetkinen ja leikkaa se sitten sektoreiksi ja nauti.

 

CIMG1557-normal.jpg

Jotain suolaisuutta kaivattiin jauheliha-tonnikalapizzakkaamme...tällä kertaa asia korjattiin kurkkusalaatilla. Sisko ehdotteli pizzakkaan suolakurkkukuutioita....

 

CIMG1542-003-normal.jpg

Tähän versioon en kyllästy koskaan ja maistuu niin lämpimänä kuin ihan kylmänäkin. Tässäkin on juustona laktoositonta emmentalia, mikä häipyy jonnekkin tuonne muiden täytteiden väliin...

Kinuskikissan alkuperäisessä ohjeessa reunat voidellaan munalla, vaan en katso sitä tarpeelliseksi tällaisessa. Meille kelpaa näinkin.