CIMG9061-normal.jpg

Jo hirmuisen kauan aikaa sitten tein Tarun ohjeella mokkapaloja tai Mamman Masaliisaa, kuten Tarun mamman ohje aluperältään kuuluu.... Masaliisa nimen olen kyllä mokkapaloille aikaisemminkin kuullut, vaan itse en sitä oikein osaa käyttää...

Mokkapalat (Mamman Masaliisa)

(ohjeella tehden tulee tavallinen pellillinen. Jos teet piirakkavuokaan, niin puolita ohje)

Pohja

3 munaa
3,75 dl sokeria
200 g sulatettua voita
2 dl maitoa
5,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Pinnalle ripoteltavaksi kuorrutuksen päälle nomparelleja tai strösseleitä

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään sekoittaen.
3. Sulata voi ja lisää sekaan kylmä maito.
4. Laita muna-sokeri-vaahtoon vuorotellen kuivia  aineita ja nesteitä ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada piirakka leivinpaperilla vuoratulle pellille ja tasoita pinta tasaiseksi.

5. Paista piirakkaa n.200 asteisessa uunissa keskitasossa  20-25 minuuttia.

6. Jäähdytä piirakka.

 

Kuorrutus päälle
400 g tomusokeria (siivilöi)
3 rkl kaakaojauhetta
8 reilua rkl voita
6 rkl kahvia
2 tl vaniljasokeria

Sulata kattilassa voi ja sekoita päällyksen muut ainekset heti sekaan. Sekoita rivakasti, jotta saat tasaisen kuorrutuksen.  Kaada kuorrutus pohja päälle ja levitä  se nopeasti koko alalle ja ripottele nomparellit/strösselit heti kostean kuorrutuksen päälle. Anna leivonnaisen pinnan jähmettyä ja leikkaa se sitten halutun kokoisiksi ja muotoisiksi paloiksi.
 

CIMG9066-normal.jpg

Namskis! Hyvää oli, vaikka makeaahan tämä on, vaan tällaisina pikkuisina paloina maistui minullekkin.