Jo pitkään on mieleni tehnyt tehdä jonkin sortin moussekakkua... täällä blogeissa monet ovat kehuneet mustikka-valkosuklaakakkua.... mansikka-mustikkamoussekakkua... vadelma-valkosuklaakakkua  jne... Päätin tehdä marjaisan version, koska marjoja on runsaasti pakastimessa. Tälläinen valmiista kakusta tuli

1019688.jpg

Marjaisa moussekakku

- paistoin super pienen kakkupohjan eli 2 munasta.

Täytteet:

Vaahto: ( pohjana kummassakin vaahdossa)

2 dl vispikermaa

2 munaa                                       

3/4 dl sokeria 

 - >  vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja yhdistä siihen kermavaahto

Mansikkamousse:

puolet vaahdosta

½ pientä tlk rahkaa ( eli noin 125 g)               

noin 2 dl soseutettuja mansikoita                         

sokeria lisää maun mukaan + vanilliinisokeria

4 esikäsiteltyä liivatelehteä ( esikäsittely = liota liivatteita noin 10 min runsaassa kylmässä vedessä, puserra vesi pois )seuraavan kerran laitan 5 kpl, hyytyi, mutta olisin tykännyt täytteen olevan hieman kovempaa...)

+ 2 rkl kiehuvaa vettä tai mansikoiden mehua

-> yhdistä kaikki ainekset ja viimeisenä sulatetut liivatelehdet hieman jäähtyneenä. Tarkista maku

Huom!

lisäksi laitoin moussekerroksen alle vielä ohuen kerroksen survottua mansikkaa siis samaan väliin

Mustikkamousse:

puolet vaahdosta

½ prk tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste, sitruuna

( ensi kerralla kokeilen sitruunan makuista rahkaa)

noin 2 dl mustikoita hieman survottuna

sokeria lisää oman maun mukaan              

4 esikäsiteltyä liivatetta + 1 rkl kiehuvaa vettä/mustikoiden mehua                       

-> yhdistä kaikki ainekset ja viimeisenä sulatetut liivatelehdet hieman jäähtyneenä, tarkista maku

1019379.jpg

Leikkaa kakkupohja kolmeen ohueen kerrokseen

Laita muovipussi/kelmu vuokaan tai käytä irtopohjavuokaa ja kokoa kakku ylösalaisin vuokaan

Kostuta kakkulevyt ihan tavalliseen tapaan ( minä tykkään spritellä kostutuksesta)

Peitä kakku hyvin ja laita kylmään hyytymään väh 4 tunniksi tai mielellään yön yli.

Kumoa kakku ja kuorruta ja koristele haluamallasi tavalla.

1019384.jpg

Olin jo muutaman päivän nähnyt "sieluni silmissä" kakun, missä olisi marsipaanista punottu päällysosa.... missään en sellaista ole nähnyt.. mutta se vaan kummitteli mielessäni... olisin halunnut tehdä ruskea-keltainen yhdistelmän., mutta minulla olikin kotona vaan punaista ja keltaista marsipaania, joten ne sai kelvata. Kuvassa marsipaanit ovat kaulittuna muovin päälle ( alla tomusokeria) ja leikattuina ohuiksi suikaleiksi taikinapyörällä...

1019390.jpg

.... ja sitten vaan punomaan ... mieheltäkin jo kyselin että oliskohan tähän jotain helpompaa keinoa... alle laitoin vaan tomusokeria ja rupesin tekemään.... hieman kyllä epäilin koossapysymistä nostamisvaiheessa, mutta....

1019395.jpg

...apukäsiä tarvittiin , kun neljällä välineellä nostettiin miehen kanssa ristikko kakun päälle (olin laittanut ohuen kerroksen kermaa kakun päälle, kun en sokericremeä jaksanut ruveta tekemään)... vähän kyllä mietiskelin jotta joskos en laittais kermaa kakun päälle ja  tuon punoksen voisi tehdä suoraan kakun päällä... tällä kertaa kuitenkin luovuin siitä tavasta... onko joku kokeillut???

... suuremmitta? vaurioitta saatiin marsipaaniristikko kakun päälle... älkää olko kauhean kriittisiä,kun katsotte kuvaa.... tarkoitus olisi tietenkin että väleistä ei pilkota yhtään kermaa.... mutta sen verran liikuttelu teki + se että leikkasin vapaalla kädellä nuo marsipaanisuikaleet ... ensi kerran pitää leikata leivinpaperista suikale muotiksi...

1019399.jpg

... sitten ohut kerros kermavaahtoa reunoille  ja sitten reunapursotukset.... tarkoitus oli testata yksi uusi pursotusmalli.. mutta sillä tapaa en olisi saanut yläreunaa tasaiseksi....joten pursotin taas tällä tutulla tavalla

.... vakuutin itselleni, että en laita kakkuun mitään koristeita.... vaan kuinkas kävikään...

1019403.jpg

... yksi ruusu piti kuitenkin väkertää ja laittaa köllöttämään keskelle kakkua....

... olkaa armollisia katsoessanne kakkua... ihan reunoilla marsipaania on kiepsahtanut väärään järjestykseen... johtuen monistakin syistä...... seli...seli!

... itselleni tuli yllätyksenä se että kuinka paljon marsipaania tarvitsee tuollaisen ristikon tekoon... kuvittelin selviäväni paljon vähemmällä, kun kakkukin oli niin pieni... jouduin siis kaulitsemaan uutta levyä ja jatkamaankin säikeitä.....no ensi kerralla olen osaavampi!

 

1019417.jpg

Summa summarum: tämän kakun kokeilussa selvisi ainakin se että en tykkää mustikkamoussesta kakun sisällä. Ei enää koskaan, siis ihan värin takia! Maku oli kylläkin ihanan raikas... Sen sijaan mansikkamoussesta tykkäsin ja varmasti vadelmamousse on makuuni.Pitää laittaa sitruunaiseksi tuo mansikkamousse ensi kerralla. Valkosuklaamoussea pitää vielä kokeilla jonkin sortin kakussa, kuvittelisin tykkääväni siitä.

Sen sijaan marsipaanipunoksen tekoa kakun / leivoksien päälle  aion jatkossakin tehdä.... se keltainen-ruskea yhdistelmä kummittelee vieläkin mielessäni... johonkin suklaiseen kakkuun.

No, joku päivä sitten on sen vuoro!