original_051d4c02-208e-49f0-a006-8a3444b

Tämä helppo- ja nopeatekoinen pestobroileri on ollut meillä unohduksissa jo pitkään. Punainen pesto on aina kuulunut omiin lempparimakuihin. Ohutleikkeistä tms hyvin ohuista lihoista tehtynä ruoka valmistuu samaan aikaan riisin kiehuessa.

Blogista löytyy aikasiempikin postaus tästä ruokalajista, mutta olen vielä yksinkertaistanut ohjetta ja tässä se sellaisenaan mitä sen nyt tein

Broileria punaisessa pestokastikkeessa

4-5 kpl broilerin fileitä, ohutleikkeitä tms maustamattomana (minulla oli tällä kertaa pulleita luuttomia rintafileitä)

1-2 rkl öljyä tai muuta mieleistä rasvaa paistamiseen

n. 3 kukkuraa  rkl punaista pestoa (kannattaa maistella ja laittaa vaikka ensin vähemmän...lisätä on helppo)

2 dl (ruoka)kermaa

vettä tarpeen mukaan

suolaa (aluksi reilu ½ tl)

(mustapippuria myllystä...tätä en nyt laittanut, koska lisäkkeissä reilusti pippuria)

Usein maustan ruoan vielä kuivatulla rakuunalla, mutta nyt se jäi pois (vajaa tl)

Valmistaminen

(Leikkaa paksuihin/pulleisiin lihoihin halutessasi käpyviillot)

Ruskista fileet paistinpannulla tilkassa rasvaa molemmin puolin.

(Noista lihat lautaselle odottamaan. Pienempää määrää tehdessä, annan lihojen olla pannulla)

Lisää pannulle kerma ja pestokastike + loraus vettä (=noin ½ dl), suolaa ja pippuria ja kuumenna kastike sekoitellen.

Hauduttele/kypsennä lihoja pannulla 10-15 min lihojen paksuudesta riippuen. Kypsymisen aikana kastike sakeutuu ja maku tiivistyy/voimistuu nesteen haihtuessa (redusoituu). Minä käänsin paksut lihat kypsymisen puolessa välissä. Jos ei lihoja halua kääntää, voi niitä valella maukkaalla kastikkeella kypsymisen aikana. Lämpö saa olla aika miedolla kypsytysvaiheessa ja jos kerma meinaa mennä turhan sakeaksi tai rasvaiseksi, lisää vettä tarpeen mukaan. Kokeile haarukalla lihojen kypsyyttä paksuimmasta kohden (tuntuvat pehmoiselta)

Mausta valmis kastike vielä halutessasi rakuunalla. Maistele kastikeosuutta. Tässäkin vaiheessa voit vielä lisätä pestoa ja muita mausteita lisää.

IMG_20220417_155839.jpg

Herneenversot kasvavat niin runsaina, että niitä napsin syödä ihan sellaisenaan ja kaikkiin mahdollisiin ruokiin niitä laitan. Olkoonkin kuinka 80-lukuista tahansa.

IMG_20220417_153622.jpg

Minulla broileri oli pulleita rintafileitä ja halusin kokeilla niihin käpykanan/käpybroilerin viiltoja. Eli raakaan lihaan reilun syvät ristikkäiset viillot, pohjasta liha jää kokonaiseksi. Pannulle ruskistumaan kannattaa laittaa ensin viiltämätön puoli.

original_bafc0b31-c3fc-47d6-978c-2578b2c

Lämpimät kasvislisäkkeet laitoin kypsymään uuniin.

Porkkanoissa on mausteena reilusti hunajaa, suolaa, mustapippuria, vähän valkosipulia + loraus öljyä ja ne yksistään olivat lähes kypsiksi asti 200-225 asteisessa uunsissa.

Sitten lisäsin samalle pellille vihreät parsat (napsaisin pois vain jämäkämmän kantaosan, en kuori) ja kesäkurpitsaviipaleet. Näidenkin pintaan laitoin vain pikkasen öljyä, suolaa ja mustapippuria ja vielä uunitus, jotta kaikki olivat kypsiä.

IMG_20220417_150911.jpg

Salaattina aterialla syötiin appelsiini-tomaatti-oliivi-juustosalaattia.