Tälläinen pötkylä on ollut uunissa reilun 3 tuntia... saas nähä mitä tästä tulee... vai tuleeko syötävää olleskaan?
Lisätty 17.1.2008
Kebab ( kokeilu 1)
1,2 kg naudan jauhelihaa ( kannattaisikohan laittaa osaksi sikaa?)
1 rkl suolaa
½ rkl aromisuolaa (jos, tykkäät suolaisesta laita vähän enemmän suolaa, meille riitti ohjeen määrät)
1 rkl pippurirouhesekoitusta
2 tl paprikajauhetta
½ dl öljyä
- sekoita öljyyn mausteet ja lisää se jauhelihan sekaan
- vatkaa lihaseosta 10 - 20 min sähkövatkaimella ( turbo pohjassa) tai yleiskoneella tms.... sauvasekoitin ei jaksanut tehdä mitään noin isolle massalle....meillä vatkattiin 20 min.
- massan sekoittaminen/vatkaaminen riittävän hienoksi on tärkeää.... vatkaa mieluummin liian kauan kuin liian vähän aikaa... ettei kebabiin tule lihamurekemainen rakenne
- minä kypsensin pienen nökäreen mikroaaltouunissa, jotta sai makua selville...
- muotoile massasta tiukka tanko kaksinkertaisen folion päällä ja kääri pötkö tiiviisti folioon
- kypsennä 3½- 4 tuntia 100 asteisessa uunissa ( minä laitoin pötkön uunipellille)
- joissakin ohjeissa käsketään tehdä folion alaosaan reikiä ja laittaa pötkä ritilälle ja valuvaa lientä varten alle pelti.... minä en katsonut tarpeelliseksi tehdä näin...
- anna vetäytyä noin 15 min. ennen syöntiä tai jäähdytä kebab ihan kylmäksi pakkauksessaan ja säilytä kylmässä
- leikkaa mahdollisimman ohuiksi ja lämmitä esim. uunissa / grillivastuksien alla / paistinpannulla/parilassa...
... pötkylä voisi varmaankin jäädä paksummaksi mitä minulla oli...
... teen kyllä toistekkin... hieman enemmän mausteita laitan ensi kerralla esim. paprikaj, chiliä, korianteria... ja lihaksi laitan osaksi possua.....
..ensimmäiseksi tekeleeksi ei pahaa ollenkaan... hakkasi tullen mennen monet kaupan kebabit, joita minä en saata edes monia syödä....
...ja varma merkki siitä että kebab oli syötävän hyvää oli se että se kelpasi myös Doralle... Dorakaan ei huonoja kebabbeja syö, on se vaan sen verran nirso vanha rouva....
Kommentit