CIMG9080-normal.jpg

Pellillinen pannaria syntyy seuraavilla suhteilla...

Pannukakku

(pellillinen)

8 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja

3 munaa

1 tl suolaa

½ dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

(1 tl leivinjauhetta)

50 g sulatettua rasvaa

+ omenaversioon koko pellilliselle 3 isoa omenaa raasteena + n. ½ dl sokeria + 2 tl kanelia pinnalle

Sekoita maitoona munat, jauhot ja muut ainekset. Kaada raaka taikina pellille leivinpaperin pälle ja jos teet omenapiirakkaa, levita omenaraaste pannarin pinnalle ja viimeistele pannari ripottelemalla sokeri-kaneliseon pinnalle. Paista pannari 200-225 asteisessa uunissa keskitasossa 20-30 min. Anna jäähtyä hetkinen ja leikkaa halutun kokoiseiksi paloiksi. tarjoa omenapannari sellaisenaan tai vilä jollakin hillolla höystettynä.

 

CIMG9069-normal.jpg

Tein siis samalla pellillisellä sekä tavis pannaria että omenaista versiota. Kumpainenkin ovat kestosuosikkejamme.