Pellillinen pannaria syntyy seuraavilla suhteilla...
Pannukakku
(pellillinen)
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 munaa
1 tl suolaa
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
(1 tl leivinjauhetta)
50 g sulatettua rasvaa
+ omenaversioon koko pellilliselle 3 isoa omenaa raasteena + n. ½ dl sokeria + 2 tl kanelia pinnalle
Sekoita maitoona munat, jauhot ja muut ainekset. Kaada raaka taikina pellille leivinpaperin pälle ja jos teet omenapiirakkaa, levita omenaraaste pannarin pinnalle ja viimeistele pannari ripottelemalla sokeri-kaneliseon pinnalle. Paista pannari 200-225 asteisessa uunissa keskitasossa 20-30 min. Anna jäähtyä hetkinen ja leikkaa halutun kokoiseiksi paloiksi. tarjoa omenapannari sellaisenaan tai vilä jollakin hillolla höystettynä.
Tein siis samalla pellillisellä sekä tavis pannaria että omenaista versiota. Kumpainenkin ovat kestosuosikkejamme.
Kommentit