CIMG6498-001.jpg

Perinteisistä porkkanalaatikoista tein itse porkkanalaatikkoa. Tällä kertaa halusinkin tehdä siitä oikein porkkanaista versiota, mutta on tässä kuitenkin vähän riisipuuroa pohjana. Alla olevasta määrästä tulee 5 pientä kuvan mukaista foliovuokaa laatikkoa. Pohjaksi keittelin litrasta riisipuuron ja osaksi porkkanoita kuorin ja keittelin luomuporkkanat

Oikein porkkanainen porkkanalaatikko

(ohjeella tulee 5 kpl 0,5 litran foliovuoallista)

2 dl vettä

1,75 dl puuroriisiä

8 dl täysmaitoa (käytän laktonta)

kuorittuja porkkanoita 850 g + keittämiseen vettä

+ 1 kg valmista porkkanasosetta (toki vähempiki piisaa, silti porkkanaista)

siirappia

4 munaa

suolaa

jauhettua valkopippuria (aluksi 2 maustemittaa)

ripsaus jauhettua muskottia

pinnalle; korppujauhoja ja voinokareita

 

Keitä kuoritut (paloitellut) porkkanat vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta porkkanat.

Keitä samanaikaisesti puuro eli kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää riisit ja keitä kunes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja keitä puuroksi. Jäähdytä puuro (ainakin haaleaksi)

Yhdistä kaikki laatikkoon tulevat ainekset. Maistele seosta ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

Jaa seos vuokiin ( 5 kpl 0,5 litran vuokia)  kuvioi pinta lusikan pesällä ja ripottele korppujauhoja pinnalle. Lisämakua antamaan voi vielä laittaa voinokareita joko tässä vaiheessa tai vasta sitten kun laittaa laatikot ennen syöntiä lämpenemään.

Kypsennä laatikko 175 - 200 asteisessa uunissa 50 - 60 min. Vähempikin aika piisaa, jos lämmitettäessä haluaa pitää laatikoita pitemmän aikaa uunissa.

CIMG6489.jpg

CIMG6498-002.jpg

Suutuntuma näin porkkanaisessa laatikossa on tietenkin erilainen, mitä perinteisessä vähemmän porkkanaisessa. Vaan tekeväthän jotkut porkkanalaatikot ihan ilmankin riisi (tai mannasuurimo) lisää.