Jälkiruokana nautimme kahvin kera mangojäädykettä... tuntui etten millään saa jäädykkeeseen riittävää mangon makua ja kaunista keltaista väriä ( en halunnut käyttää elintarvikeväriä)..... makua antamassa käytin sekä mangososetta (Pilttiä) että soseutettua mangoa.

1485476.jpg

Mangojäädyke /mangoparfait

4 kpl kananmunan keltuaisia

1½ dl sokeria ( jos et tykkää makeasta, vähennä)

3 - 4 prk mangososetta ( Pilttiä tai Semperin, minä laitoin 4 prk mutta kannattaa maistella)

300 g pss pakastemangokuutioita sulatettuna ja soseutettuna

4 dl vatkautuvaa kermaa ( minä käytin Vispikermaa) -> vaahto

Vatkaa keltuaiset ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää maka antavat aineet ja viimeisenä kermavaahto nostellen .... maistele seosta...mikäli et halua kovin reilusti mangon makuista, niin makua antavaa ainesta on vara vähentää..... jättää esim. kokonaan pois pakastemangososeen. Pane valmis jäädykemassa pakastumaan haluamasi malliseen  astiaan...minä käytin ihan tavallista kylmällä vedellä huuhdeltua kakkuvuokaa. Peitä jäädykeastia ja laita jäädyke papastumaan pakastimeen mielellään seuraavaan päivään. Jäädykkeen voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi...se säilyy hyvin suojattuna viikkoja pakastimessa.

Tarjolle pantaessa ota jäädyke pehmenemään vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista...kumoa jäädyke ja koristele haluamallasi tavalla. Mikäli jäädyke ei tunnu irtoavan vuoasta helpolla, niin kakkuvuoka kannattaa kastaa kuumaan veteen ja heti kumota jäädyke... Silikonivuoasta jäädyke irtoaa helposti. Voit tarjota jäädykkeen kanssa vielä makuun sopivaa kastikettakin. Me söimme tätä tumman suklaakastikkeen kera ( suklaakastike voisi olla kuumaakin)...hyvää ilman kastikettakin!

Hätätingassa jäädykkeen voi myös pehmentää syöntipehmeäksi  nopeasti  mikroaaltouunissa/ lämpimässä uunissa.... ihan vaan pikkuhetken, ettei jäädyke sula liikaa.

Joissakin ohjeissa jäädykemassoihin käsketään laittaa myös vähän liivatetta, jotta jäädykkeen sulaessa rakenne pysyisi parempana. ( en käytä koskaan)

Tällä ohjeella tulee iso kakkuvuoallinen jäädykettä( määrä riippuu tietenkin vähän makua antavan aineen määrästä) ja siitä ottaa ihan ison pala 12-15 syöjää.

Tällä samalla jäädykkeen ohjeella voi valmistaa minkä tahansa jäädykkeen...muuttaa vain makua antavan aineen haluamakseen....rahkaakin seokseen voi laittaa....

1485518.jpg   1485517.jpg

Lisäkkeenä olevat mangopalat ovat siis niitä pakastemangopaloja sulaneena.... jäädykkeen päälle niitä ei kannata asetella...tahtovat luisua pois tämän mallises jäädykkeen päältä... mutta itepäinen kun olen niin halusin sellaisenkin kuvan... nuo palat pysyivät juuri kuvauksen ajan jäädykkeen päällä ja sitten ne laskivat "pyllymäkeä" muiden mango- ja kiivipalasten seuraan....