Tämä on toinen suklaa-appelsiini muffinssiohje mitä olen lähiaikoina testannut pariinkin kertaan. Alkuperäinen ohje on Valion, mutta muokkasin tästä appelsiinin makuisen version. Näissä on ihan eri ainesuhteet mitä tässä helpossa paljon käyttämässäni ohjeessa on. Ite tykkään kyllä edelleenkin enemmän tuosta jälkimmäisen linkin takaa löytyvästä ohjeesta. Maku näissä on hyvinkin samanlainen, lähinnä ero on rakenteessa ja suutuntumassa. Jos ei tykkää appelsiinin/suklaa mausta, voi ohjetta tietenkin muokata muunkin makusieksi. Pääasia, että nesteen, rasvan ja jauhojen suhde säilyy.
Tämän postauksen muffinssit vamistuivat alla oelvalla ohjeella.
Suklaa-appelsiinimuffinssit
(alkuperäinen ohje on valion, muokkasin siitä suklaa-appelsiiniversion 12 kpl)
5 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripsaus suolaa
1 dl maitoa
1 dl appelsiinista puristettua mehua
1 ison appelsiinin oranssi kuori ohueksi raastettuna
1 dl sulatettua voita
1 iso kananmuna
2 dl rouhittua suklaata
Lisäksi tarvitaan 12 kpl paperisia muffinssivuokia ja muffinssipelti
Valmistaminen
Mittaa kulhoon kuivat aineet (älä laita vielä suklaata). Sekoita joukkoon maito, appelsiinimehu ja -kuori, rasva ja muna. Sekoita vaan sen verran, että taikinasta tulee tasaista. Lisää taikinaan rouhittu suklaa ja sekoita nostellen tasaiseksi.
Jaa taikina muffissipellin syvennyksiin, mihin olet laittanut paperiset muffinssivuat. (toki muffinssit voisi paistaa myös voidelluissa muffinssipellin syvennyksissä)
Paista muffinssit (ihan vähän alle) 200 asteessa uunin keskiosassa 15 - 20 min. Kypsyyden voi kokeilla puutikulla keskeltä muffinssia. Kuiva tikku = kypsä leivonnainen.
Muffinssit menossa uuniin paistumaan.
Reilusti maistuu suklaa ja appelsiini. Rakenne näissä on kuvan mukainen, ei höttöinen.
Kommentit