IMG_20211217_144238.jpg

Muutamaa eri ohjetta katselin mannasuurimo-porkkanalaatiikkoa varten.

Lähinnä Marttojen ohjeella tein pienen määrän.

Tässäpä ohje, miten minä laatikon tein. Ohje on pieni. Minä käytin taasen niitä vuokia mitä kaapissa oli, vaikkakin ne ovat liian isoja tälle määrälle laatikkoa. Ihan ei olis massa yhteen tämän kokoiseen vuokaan sopinut.
 

Mannasuurimo-porkkanalaatikko

1 kg porkkanoita + vettä + suolaa

____________________________

1 dl porkkanoiden keitinlientä

2 dl (ruoka)kermaa

1 dl mannasuurimoita (minulla oli tummia)
suolaa (aluksi 1 tl)
valkopippuria (aluksi 1 maustemitta)
siirappia (aluksi 2-3 rkl = 1 kunnon loraus)

muskottia ripsaus

Pinnalle korppujauhoja ja voinokareita

Valmistaminen

1. Kuori porkkanat, leikkele lanteiksi ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. valuta vesi talteen ja soseuta tai survo porkkanat. Minä survoin perunasurvimella, koska en halunnut seoksesta ihan tasaista.
2. Lisää joukkoon kaikki muut aineet ja sekoita heti sekaisin. Maistele seosta ja lisää tarpeen mukaan makuja.
3. Pane seos (voideltuun) uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja laita voinokareita. Tai laita voinokareet vasta lämmitysvaiheessa.
4. Kypsennä laatikkoa (ihan vähän vajaassa) 200°C:ssa  50 – 60 min. vuoan koosta ja siitä kuinka paksulti laatikkoa on vuoassa.

IMG_20211217_144222.jpg

Meillä meni maistellessa toisesta vuoasta puolet. Ihan hyvää oli, vaan kyllä minä tykkään enmmän riisisestä nimenomaan rakenteen takia. Joissakin mannaversioisssa käskettiin laittamaan mantelirouhetta.  Ihan kiva on kokeilla erilaisia ohjeita, kyllä nämä kaikki syötyä tulevat. Pelkästä soseesta tehty ei ollu meidän juttu. Tämän laatikon valmistaa nopsaan valmissoseesta, kun ei tartte keitellä suurimoita.

Täältä löytyy ohje millä tein pari päivää aikaisemmin porkkanalaatikkoa, mihin keitetään riisit, ei tehdä siis puuroa.

Täältä ja täältä löytyy perinteisten riisipuuropohjaisten porkkanalaatikoiden ohjeita.