IMG_20210513_104455.jpg

Aamupalalle tein pekoni-tomaattimunakasta. Munakas on aika tuhtia ja täyttävää, vaan voishan tätä syödä vaan pienen palan. Tosin me syötiin kanssasyöjän kanssa tämä kokonaan ihan vaan kaksin. Tällä kertaa halusin rapeat pekonit avomunakkaan päälle, enkä sekaan/täytteeksi käännettyyn munakkaaseen.

Pekoni-tomaattimunakas

4 kananmunaa

2 rkl vettä, maitoa, kermaa...jotain nestettä

ripsaus suolaa ja jauhettua valkopippuria

4 siivua pekonia

3-4 miniluumutomaattia pieninä lohkoina

tuoretta persiljaa ja sipulin vihreitä varsia

paistamiseen rasvaa

Valmistaminen

Minä tein samanaikaisesti toisella pannulla munakkaan ja toisella paistoin pekonit oikein rapsakoiksi.

Riko munien rakenne rikki kulhossa, lisää neste ja mausteet.

Sulata rasva paistinpannulla ja kaada munaseos pannulla hyytymään. Sekoittele seosta alussa (minusta tavalla miten seosta sekoittelee, ei ole suurta merkitystä lopputuloksen kannalta) ja jätä sitten rauhassa hyytymään, niin kauan että pinnalla vielä kiiltelee. Heti kun et enää sekoittele munakasta, lisää tomaattilohkot avomunakkaan pinnalle.

Heti kun olin saanut munakkaan hyytymään pannulle, laitoin pekonit paistumaan toiselle pannulle.

Nosta kuumat pekoniviipaleet kokonaiseina tai saksilla pienemmiksi saksittuina munakkaan pinnalle. Lopuksi vielä vihreät pinnalle ja heti syömään.

IMG_20210513_105130.jpg

Kyllä tämän aamupalan jälkeen jaksoi ruveta päivän touhuihin, kun lisäksi vielä syötiin pienet annokset puuroa ja soppaa.