CIMG0878-normal.jpg

Työpaikalla on muutaman kerran ollut tätä herkullista jälkkäriä, joten pitihän sitä sitten kotosallakin tehdä. Vadelmaversion- ja mansikkaverion olen kokeillut ja niiden sekoituksen. Kaikki ovat olleet hyviä.

Alkuperäinen ohje on täältä.

Vadelmavaahto/mansikkavaahto

n. 400 g kotimaisia vadelmia tai/ja mansikoita
1 valkuainen
2 dl kuohu- tai vispikermaa
2-3 rkl sokeria (+ vaniljasokeria 1 tl)
2 rkl kookoshiutaleita
 
Ota muutama vadelma/mansikka erilleen koristelua varten. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja kookoshiutaleilla. Yhdistä vadelmat/mansikat (kannattaa hieman survoa) sekä valkuais- ja kermavaahdot ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää sokeriaaaaa, jos siltä tuntuu. Eikä vaniljasokerikaan ole pahitteeksi. Mansikkaversioon olen kaivannut pientä kirpeää lisää, joten siihen lisään yleensä sitruunamehua.
Kaada vaahto kulhoon tai annosmaljoihin. Koristele kokonaisilla vadelmilla ( ja paahdetuillakookoshiutaleilla).

 

Huom! Monet eivät halua käyttää kananmunaa raakana, joten tähän herkkuun passaisi kokeilla tätä uutuutta Laitilan Proegg Valkuainen (eikä ole maksettu vinkkaus...)

 

Onkos joku jo kokeillut tuota uutuutta johonkin?  Pitäs vissiiin piipahtaa jossain isommassa kaupassa tai pyytää jotakuta tuomaan, jotta pääsis ite kokeilemaan.

 

CIMG0886-normal.jpg

Tämä herkku on yksi omista marjajälkkäri lemppareistani ja hieman kookosta vieroksuva kanssasyöjänikin on ihan kiltisti tätä syönyt. Eli kookoksen maun ei siis ole tarkoitus puskea läpi muun maun.