IMG_20230223_173136~2.jpg

Jokunen aika sitten sain ostettua ternimaitoa isomman määrän, niin siitä "raaskii" tehdä muutakin kuin uunijuustoa. Nyt paistoin pieniä lettuja/lättyjä/räiskäleita/ohukaisia kahvileiväksi.

Olen tehnyt tästä erästä ternimaitoa esim uunijuustoa, joten tiedän sen olevan "tömäkkää," eikä tähänkään lettutaikinaan tarvitse laittaa yhtään kananmunia (eikä rasvaa)

Pienet letut ternimaidosta

7½ dl ternimaitoa (yhdessä pakasterasiassa oli tämän verran)

3 dl vehnäjauhoja

(1½ rkl sokeria jos haluaa laittaa, minä laitoin nyt, koska syödään suurin osa lätyistä ilman makeita lisäkkeitä)

noin 1 tl suolaa (laita vähemmän, jos et tykkää rasakasta suolasta)

Lisäksi tarvitaan paistamiseen voita (tai muuta mieleistä rasvaa)

Valmistaminen

Sekoita kuivat ainekset sekaisin. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi käsivatkaimella. Anna taikinan turvota puoli tuntia. Paista isoja tai pieniä lettuja. Syö letut haaleina ihan sellaisenaan tai hillon/marjojen kanssa. kermavaahtofanit voivat ottaa sitäkin lisäksi, vaan me ei sitä kaivata lettujen kanssa.

IMG_20230223_173136.jpg

Ihania ovat!