CIMG9583.jpg

Meillä ei siskonmakkaroista juurikaan muuta tehdä, kuin keittoa. Joko ihan kirkasliemisenä tai tomaattipohjaisena. Jostakin syystä juusto/kermapohjaiset eivät tämän keiton kohdalla saa makunystyröitäni liikkeelle, vaikka esim. broilerikeitossa nimenomaan tykkäämme valkoisesta liemestä. Mitä kasviksia ja  mausteita käyttää, niilläkin saa vaihtelevuutta keittoon.

CIMG9571.jpg

Muutos mitä nykyisin teen siskonmakkarakeiton valmistuksessa on se, että ruskistan siskonmakkarapallerot ensin pannulla oikein ruskeiksi ja lisään vasta sitten keittoon. Näin keittoon tulee lisää makua ja minusta nuo makkarapallerot ovat kauniimpia, kun ovat ruskistettuja. Tämä tekovaihe ei tunnu ylitsepääsemättömältä, koska valmistan niin pieneiä määriä keittoa.

Muistelenpa lukeneeni jonkin kommentista , että hän keittää ensin siskonmakkarat kypsiksi kuoren/suolen kanssa ja vasta sitten paloittelee makkarat ja runskistuksen kautta keittoon. Tätä tapaa en ole kokeillut, onkohan kukaan lukijoista?

Tokihan noista ruskistetuista makkarapalleroista voisi tehdä paljon muutakin kuin erilaisia keittoja. Pastakastiketta, pataruokaa kasvisten/kaalin kanssa, ruskeaa kastikettakin luin joidenkin tehneen ja kehuivat kovin. Pyttipannuun lihapullien kanssa oli joku näitä yhdistänyt jne.

CIMG9577.jpg

Tähän keitto valmistui seuraavista aineksista:

reilu litran vettä, lihaliemikuutio, soijakastike, paprikajauhe, sipulisuola, valkosipulia, maustepippureita, suola, 1 iso sipuli, 5 isoa perunaa, 2 isoa porkkanaa, pieni pss pakastekeittojuureksia, 1 pakkaus (350 g) Korpelan siskonmakkaroita ruskistettuina pallosina, ja runsaasti tuoretta persiljaa valmiiseen keittoon 

Kanssasyöjän toiveesta keitto keitetään meillä hieman ylikypsäksi, jotta peruna saostaa vähän lientä.