Broileria tulee laitettua aika usein ruoaksi. Tässä yksi tämän kesän ruokasuosikkejamme...



Sykäyksen tämän ruoan valmistamiseen sain Kropsua eväänä-blogista....minun tekemästäni tuli vaan erilaista, koska kotona ei sattunut olemaan esim laktoositonta juustoa...
Käykääs kurkkaamassa linkin takaa juustoinen versio omenabroilerista.

Tästä määrästä piisaa isommallekkin porukalle syömistä...


Omenabroileri

8 kpl broilerin maustamattomia ohutleikkeitä ( tai rintafileitä tms)
öljyä paistamiseen
3 dl ruokakermaa
2 dl vettä ( osa voisi olla omenamehuakin)
vaaleaa maizena-suurustetta
3 uutta sipulia vihreine varsineen
currya
sitruunapippuria
suolaa
sitruunamehua
2-3 isoa omenaa lohkoina ( tai pakasteomenalohkoja, kuten minä laitoin)
tuoretta basilikaa

Ruskista lihat tilkassa öljyä paistinpannulla ja siirrä uunivuokaan. Valmista kastike; freesaa hienonnetut sipulit öljyssä paistinpannulla, lisää ruokakerma + vesi. Kuumenna seos kiehuvaksi. Suurusta  vaalealla maizena-suurusteella kastikkeeksi. Mausta kastike ihan reilulla kädellä. Lisää omenakuutiot lihojen päälle uunivuokaan ( tai omenalohkotkin voi sekoittaa ensin kastikkeen sekaan) ja kaada kastike tasaisesti niiden päälle. Kypsennä ruokaa n. 200 asteisessa uunissa n. 40 min.  Seuraile ruoan kypsymistä, ettet kypsennä sitä turhan kuivaksi. Ripottele pinnalle hienonnettua tuoretta basilikaa.




.... uuniin....



... ja pois uunista .... ja valmista on.