Tämä sarviohje on lähes ekoja suolaisia leivonnaisohjeita mitä laitoin blogiini lähes 7 vuotta sitten. Kuluneiden vuosien aikana olen näitä sarvia tehnyt satoja ja satoja ja aina ne vaan maistuvat yhtä hyvin. Ihan näin juustoisenakin versiona vaan. Täytteeksi voi tietenkin laittaa muutakin esim savukinkkua tai mausteista makkaraa ja hyviä ovat ihan ilman täytettäkin. Taikinassa kun on kuitenkin aika paljon juustoa...
Juustosarvet
12 - 16 kpl (minä teen tästä annoksesta vain 12 kpl )
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl juustoraastetta
50 g rasvaa (voita tai leivontamargariinia)
2 dl kermaviiliä
täytteeksi esim. juustoraastetta ja sen sekaan vähän raakaa kananmunaa mehevoittämään täytettä
voiteluun kananmunaa
koristeeksi juustoraastetta tai seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä
Valmistaminen:
Kuivat ainekset, juustoraaste ja kova rasva nypitään sekaisin ja lisätään kermaviili -> sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi
Kaulitaan taikina esim. pyöreäksi ja jaetaan sektoreiksi, laitetaan täyte, rullataan leveämmästä päästä ja taivutetaan sarviksi. Liitoskohta alas keskelle, jotta sarvet eivät aukea paiston aikana.
Sarvet voidellaan munalla, koristellaan ja paistetaan uunin keskiosassa
n.200 asteisessa uunissa 15 - 20min..... minä tykkään että sarvet ovat paistettu ihan kunnolla ruskeiksi. Ken tykkää vaaleammista, ottakoon uunista pois jo aikaisemmassa vaiheessa.
Namskis....maistuvat ihan kylminä tai ihan pikkasen lämmitettyinä.
Täältä löydät hiivalla kohotettavien suolaisten sarvien ohjeen.
Kommentit