CIMG2481-normal.jpg

Tämä sarviohje on lähes ekoja suolaisia leivonnaisohjeita mitä laitoin blogiini lähes 7 vuotta sitten. Kuluneiden vuosien aikana olen näitä sarvia tehnyt satoja ja satoja  ja aina ne vaan maistuvat yhtä hyvin. Ihan näin juustoisenakin versiona vaan. Täytteeksi voi tietenkin laittaa muutakin esim savukinkkua tai mausteista makkaraa  ja hyviä ovat ihan ilman täytettäkin. Taikinassa kun on kuitenkin aika paljon juustoa...

 

Juustosarvet

12 - 16 kpl (minä teen tästä annoksesta vain 12 kpl )

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

2 dl juustoraastetta

50 g rasvaa (voita tai leivontamargariinia)

2 dl kermaviiliä

täytteeksi esim. juustoraastetta (ja sen sekaan vähän raakaa kananmunaa mehevoittämään täytettä)

voiteluun kananmunaa

koristeeksi juustoraastetta tai seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

Valmistaminen:

Kuivat ainekset, juustoraaste ja kova rasva nypitään sekaisin ja lisätään kermaviili -> sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi

Kaulitaan taikina esim. pyöreäksi ja jaetaan sektoreiksi, laitetaan täyte, rullataan leveämmästä päästä ja taivutetaan sarviksi. Liitoskohta alas keskelle, jotta sarvet eivät aukea paiston aikana.

Sarvet voidellaan munalla, koristellaan ja paistetaan uunin keskiosassa

n.200 asteisessa uunissa 15 - 20min..... minä tykkään että sarvet ovat paistettu ihan kunnolla ruskeiksi. Ken tykkää vaaleammista, ottakoon uunista pois jo aikaisemmassa vaiheessa.

CIMG2468-normal.jpg

Namskis....maistuvat ihan kylminä tai ihan pikkasen lämmitettyinä.

 

CIMG2473-normal.jpg

Täältä löydät  hiivalla kohotettavien suolaisten sarvien ohjeen.